Streličari iz Svetog Ivana Žabna

Ponos i dika iz kiriževačke okolice

Povodom još jednog izvrsnog rezultata naših streličara nazvali smo gospodina Vladimira Bartola, trenera SK OŠ Grigor Vitez iz Svetoga Ivana Žabna.
Gospodin Bartol bio je sretan jer svaka reklama njihovih uspjeha dobro je došla, neka znaju Križevčani da ne postižu sjajne rezultate samo križevački nogometaši, rukometaši i košarkaši.
Ovoga vikenda u slovenskoj je Lendavi održano streličarsko natjecanje za mlađe starosne uzraste na koje je klub iz Svetoga Ivana Žabna poslao dva svoja najuspješnija predstavnika starosnih skupina do 12 godina Josipa Topolovca i Mihaela Borošaka. Josip se natjecao u disciplini gađanja složenim lukom i osvojio zlatnu medalju, a Mihael je u disciplini gađanja s olimpijskim lukom osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju. Dječaci su prvi puta nastupali u inozemstvu i pokazali da su pravi profesionalci – nisu se uplašili jake međunarodne konkurencije.
Streličari iz Svetog Ivana Žabna odnose medalje sa svih natjecanja na kojima nastupaju. Dokaz je to predanog rada i ljubavi prema ovome sportu. U prilog predanom radu govore i činjenice da su na kraju ljetnog djela sezone streličari iz Svetoga Ivana Žabna zauzeli u pojedinačnim kategorijama tri prva i jedno drugo mjesto na razini Hrvatske: drugo mjesto pripalo je Ljudmili Zorko, a prva mjesta Ljiljani Kos, Mikaeli Heinrich i Karlu Bartolu Vidoviću. Najveći uspjeh svakako je postigao Karlo, koji se natječe među kadetima i premda po godinama još ne pripada kadetskom uzrastu, odnio je uvjerljivo prvo mjesto sa 30 bodova ispred drugoplasiranog. Već drugu godinu zaredom, Karlo je dobio 6. kategoriju Hrvatskog olimpijskog odbora za nadarenog sportaša, što je veliko priznanje.
Na razini čitave ekipe, oboreno je ove godine tridesetak hrvatskih rekorda, a na državnom prvenstvu klub iz Svetoga Ivana Žabna proglašen je drugim najboljim u Hrvatskoj, ostavivši iza sebe jake klubove iz Zagreba, Rijeke, Đakova, Siska.
Od 15.10. počinje dvoranski dio sezone gdje gospodin Bartol očekuje još bolje rezultate jer, kako kaže, dvorana im leži. Aktivno ulažu u napredak kluba pa su, na tragu toga, na trenersko školovanje poslali Mikaelu Heinrich koja će uskoro preuzeti mlađe uzraste. Tako će na treneru Bartolu ostati stariji uzrasti, a to će omogućiti još kvalitetniji pristup treninzima, kako za starije, tako i za mlađe skupine streličara. Pri školovanju trenerice Mikaele pomaže i domaća tvrtka Radnik s vrijednim donacijama.

.


Trener Vladimir Bartol želi da se što više djece upiše na streličarstvo jer je to sport koji razvija disciplinu, preciznost i koncentraciju. Godišnja članarina je 200 kuna, a opreme ima dovoljno pa roditelji nisu obvezni odmah na početku kupovati vlastitu (M.M.)

.