U Svetom Ivanu Žabnu održan sastanak o izgradnji kanalizacijskog sustava

Veliki projekt za podizanje kvalitete života

U općini Sveti Ivan Žabno održan je sastanak na temu izgradnje kanalizacijskog sustava na području ove općine, vezano uz nadolazeću rekonstrukciju državne ceste.

  • ” Prioritet je izgraditi kanalizacijski sustav prije rekonstrukcije i podići razinu života na ovom području. Prisutni su bili i projektanti koji su izradili idejno rješenje s kojim smo se pojavili kod Hrvatskih voda da bi mogli osigurati investiciju. Hrvatske vode nas podržavaju, na čemu im zahvaljujem” – kazao je načelnik općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak.
    Zamjenik direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić ističe da je projekt svojevrstan izazov obzirom na vremenske rokove i tehničke zahvate.
    -“Dogovoreno je da se održi operativni sastanak sa stručnjacima u Hrvatskim vodama, a drugi segment je financiranje. Hrvatske vode će svakako podržati projekt” – kaže Davor Vukmirić.
    Saborski zastupnik Branko Hrg izjavio je:
    -“Drago mi je da su dosadašnji projekti u fazi gradnje i pripreme. Ovdje se radi o velikom zahvatu, ogromnim ulaganjima koja će se dogoditi na ovom dijelu ceste, nogostupa, biciklističkih staza – preko 10 kilometara, a odvodnja je ulaganje kakvog ovdje dugo nije bilo. Dobar je put da općina pokrene projekte, da se napravi suradnja s Hrvatskim vodama i Hrvatskim cestama, distributerima. Želim im u tome puno sreće, a mi ćemo pomoći da papiri brže idu” – rekao je Branko Hrg.