Udruga Vau Vau

Životinje nisu predmeti, nego svjesna bića i članovi obitelji. Pokažite humanost, ne kupujte pse ni bilo koje druge životinje već udomite i učinite dobro djelo.

Udruga Vau Vau nalazi se na adresi Trg hrvatskih Graničara 58, 43211 Predavac.  Saznali smo da je udruga osnovana 04.12.2017. godine.  Udruga Vau Vau neprofitna je nevladina udruga za napuštene životinje, najčešće pse, koja spašava životinje od sigurne smrti na ulici ili sudbonosnog lova šintera.
Udruga  je otvorena bez pomoći županije, iz ljubavi prema životinjama, a trenutno se u udruzi nalazi oko 88 pasa, od kojih je većina starijih od tri godine pa sve do 16 godina. Najstariji pas zove se King i ima šesnaest  godina, a zatim ga slijedi i Žaki koji ima petnaest godina.  Volonteri se nadaju da će se netko smilovati i pružiti mu nekoliko lijepih godina života i topao dom pun ljubavi. Iako se stariji psi teže udomljavaju, i oni uz kvalitetno oglašavanje mogu naći dom. Mirniji su, staloženiji i manje aktivni pa često time privuku ljude.
 Udruga Vau Vau daje drugu priliku za miran i sretan život onima kojima su najmiliji odavno okrenuli leđa. Svaka pomoć udruzi je dobrodošla, bilo u hrani ili opremi. Ipak ide hladnije vrijeme, pa bi neke stare tople vestice ili stare dekice koje vama ne trebaju mogle pomoći u utopljavanju životinjica.
Promjenom zakona najviše ispaštaju udruge koje imaju više od dvadeset pasa. A što da naprave u vezi toga? Da izbace jadne životinje na cestu? Jedna od volonterki rekla nam je kako se njih šestero brine o svim stanovnicima udruge, a njih još nekoliko dolazi u pomoć kad imaju vremena. Na žalost, nemoguća misija je da postanu sklonište zato što ih je premalo i nemaju novaca. Kažu, nitko im ne pomaže, pa se ja pitam, što je to s ljudima danas, kako nemaju srca pomoći i možda čak i udomiti jednu od ovih životinjica. Kažu da je pas čovjekov najbolji prijatelj, mislim da je to istina jer prije će te iznevjeriti osoba za koju nikada ne bi to pomislio nego tvoj četveronožni prijatelj. Pas koji je nekada bio zlostavljan, izbačen na ulicu i ostavljen na milost i nemilost drugima, zauvijek će vam biti zahvalan ako mu pružite dom u kojem će konačno biti sretan. Zato apeliram na ljude da paze i ne napuštaju životinje. Udruge koje brinu o životinjama nisu namijenjene psima kojih se ljudi žele riješiti, nego se pomaže onima koji žive na ulici.
Udrugu Vau Vau možete posjetiti svakim radnim danom kako bi upoznali male prijatelje, tko zna možda vam se baš neki od njih svidi i pođe s vama.

Mi volimo vas, volite i vi nas!