Uspješan vikend za Križevačke atletičare

Naši nastupali u Gyoru, Požegi i Čakovcu

Ovog je vikenda održano nekoliko atletskih natjecanja na raznim lokacijama. U Gyoru se održao tradicionalni susret kadetskih reprezentacija gdje je nastupila i Marcela Gudić iz AK Križevci. Ona je osvojila sedmo mjesto u utrci na 2000 metara s vremenom 6:59,10. Osim Hrvatske, nastupale su i reprezentacije Mađarske, Slovačke, Slovenije i Češke koja je, između ostalog, ukupni pobjednik natjecanja.

Križevčanin Danijel Katalenić koji nastupa za AK Koprivnicu osvojio je treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu u Požegi za svoju dobnu kategoriju. Dionicu je odradio u vremenu 1:18,52.

Zadnji su nastupili atletičari AK Križevci u Čakovcu u petom kolu Hrvatske atletske lige sjever. Kod limačica na 200 metara 12. je Eleonora Posavec, 26. Hana Deduš, a 36. Ivona Markek. Eleonora je također 10. u bacanju vortexa od 130 grama. Na istoj dionici kod limača 19. je Jakov Car, a odmah iza njega je Petar Kuzmić na 20. mjestu.

Kod mlađih kadetkinja na 100 metara 33. je Hana Heruc, 46. Lana Haban i 57. Ivana Sokač. U istom uzrastu, ali na 600 metara deveta je Anamarija Gudić. Kod mlađih kadeta na 100 metara sedmo je mjesto osvojio David Jež. Na 600 metara drugo mjesto je osvojio Niko Gagro s vremenom 1:43,69, dok je Davor Krulić deveti. Gagro je također bacao i vortex gdje je osvojio peto mjesto.

Kod starijih kadetkinja na 200 metara Lucija Kovačić je treća s vremenom 27,62. Malo je nedostajalo da završi i na prvom mjestu. U istoj utrci 21. je Katja Ščetar. Na 600 metara sedma je Anja Brkić. U konkurenciji mlađih juniora na 200 metara četvrti je Adam Hunjak, a osmi Dorian Kešer. Od ekipnih rezultata valja istaknuti treće mjesto mlađih kadeta te četvrto mlađih juniora.

Vedran Vlahović