Aktualna tema – Aglomeracija Križevci

Najveći projekt u Križevcima vrijedan 257 milijuna kuna

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić i saborski zastupnik Branko Hrg održali su konferenciju za medije na temu projekta Aglomeracija Križevci. Riječ je o projektu vrijednom 257 milijuna kuna i, kako je istakao gradonačelnik Mario Rajn, svojom veličinom nadmašuje sve što smo imali prilike investirati u Gradu Križevcima.

“Projekt ulazi u fazu predaje svih dokumenata, aplikacijski paket. Zahvaljujem svima koji su pomogli da se projekt izgura i drago mi je što sjedimo za ovim stolom u partnerskom odnosu uz punu podršku i s punom ozbiljnošću. Do 16.11. bit će predani svi dokumenti i kreće se u slijedeću fazu gdje s radošću očekujemo kraj godine ili početak slijedeće za potpisivanje ugovora. I dalje smo svjesni da projekt ima vrlo zahtjevne etape, iziskuje ozbiljnost sa strane Grada, podršku od strane Hrvatskih voda koju neupitno imamo kao i ostalih aktera ukoliko će trebati prema javnim tijelima. Vjerujem da je tu saborski zastupnik Branko Hrg i dalje na raspolaganju i mislim da to nije uopće upitno. Izražavam zadovoljstvo što smo dosadašnji problem uspješno preskočili i spremni smo za dalje, jer ulazimo u ozbiljnu slijedeću fazu” – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Zamjenik direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić kazao je kako je projekt Aglomeracije na području Križevaca spašen i Hrvatske vode će ga maksimalno popratiti kako bi se odvijao u svim zadanim rokovima te bio poklon Gradu Križevcima i njegovim građanima.
“Zahvaljujem gradonačelniku Rajnu što je napravio sve kako bi bio doveden do ove razine, uz izuzetan trud saborskog zastupnika Branka Hrga koji je pokrenuo sve institucije države u kratkom vremenskom razdoblju . Želja nam je da pomognemo i stvorimo preduvjete za gospodarski rast” – kazao je Davor Vukmirić.

Saborski zastupnik Branko Hrg rekao je da se od 2010. godine bavi ovom temom i izrazio veliko zadovoljstvo što je došlo do završnice u pripremi projekta.

“Bilo je kriznih točaka, ali raduje me da su Hrvatske vode drugačije pristupile prema projektu. Hrvatske vode će nas i dalje pratiti, jedva čekam da dođe do potpisivanja ugovora i da se krene u natječaj za Aglomeraciju. Zahvalan sam za suglasje po pitanju vodoopskrbe i vjerujem da ćemo po istom sistemu, vjerojatno do kraja ove godine i početkom iduće, definirati kako riješiti problem opskrbe u dijelu od Svete Helene, prema Jarčanima”…

Gradonačelnik Mario Rajn još je jednom zahvalio Davoru Vukmiriću i Branku Hrgu i istakao da je to pristup koji ovom gradu treba da se rješavaju problemi građana te da komponenta Grada za projekt Aglomeracije iznosi 6,34 posto