Davor Bernardić na gospodarskom sajmu u Križevcima

U društvu križevačkih SDP-ovaca

Predsjednik SDP- a Davor Bernardić u subotu je obišao Obrtnički i gospodarski sajam u Križevcima i dao podršku izlagačima:

“U Križevcima sam često, pogotovo otkad je brza cesta. Mislim da je to omogućilo da se kraj i u gospodarskom smislu pozicionira kao lider ovog dijela regije i važno je da se ljudima omogući da rade. Žao mi je što u Hrvatskoj gubimo svakim danom sve više mladih ljudi, sve više ljudi koji su sposobni raditi. Zato pod hitno moramo u Hrvatskoj dići plaće . SDP je predložio konkretnu mjeru, da od Nove godine sve plaće u Hrvatskoj rastu za 330 kuna najmanje mjesečno, što je otprilike 4000 kuna na godišnjoj razini. To se može riješiti povećanjem osobnog odbitka s 3800 na 5000 kuna neoporezivog dijela dohotka što će trenutno omogućiti rast plaća bez dodatnog troška za poslodavce. To je i mjera za konkurentnost.
Došao sam danas u Križevce na Obrtnički i gospodarski sajam dati podršku obrtnicima iz ovog dijela Hrvatske, onima koji stvaraju i žive od svog rada.
Vidio sam na sajmu interesantne poljoprivredne proizvode, domaću radinost, inovacije vrijednih ruku iz cijele Hrvatske, pogotovo kad su u pitanju elektronički sustavi, što treba potaknuti. Važno je i našim poljoprivrednicima osigurati plasman na domaće police i da budu tretirani isto kao i poljoprivrednici u EU, a ne da im kasne poticaji i dobivaju 30-40 posto manje nego u EU. Na taj način ne možemo biti konkurentni” – izjavio je Davor Bernardić.