Druga Dimenzija!

Pročitajte intervju Druge Dimenzije!

Napravili smo mali intervju s Križevačkim bendom Druga Dimenzija, pročitajte dolje u nastavku, a na kraju intervjua imate i link njihovog prvog singla “Još ti čuvam leđa” !

Kako je nastao bend?

Bend je nastao prošlog proljeća. Ideja se realizirala našom prvom svirkom 31.10. Od kad zapravo i računamo da je to početak Druge Dimenzije.

Tko ga je osnovao i kako ste smislili ime Druga Dimenzija?

Bend je osnovao naš frontman Denis Ferjanić, a ime je smislio jedan sasvim slučajni prolaznik koji je putovao zajedno sa Štefanom Đurkovićem i Domagojem Kosom (Matija Štefić). Ime nam se zaista svidjelo “na prvu” iz razloga jer to zaista jesmo.

Na kakvoj se glazbi bazira vaš bend?

Druga Dimenzija je bend koji svojom pojavom, imidžom i repertoarom mami osmijeh na lica svih obožavatelja, drugačiji od ostalih, odlučili se na velik pothvat u svojoj karijeri.

Tko su članovi benda i koje instrumente sviraju?

Denis Ferjanić – glavni vokal/frontman

Štefan Đurković – bubnjevi -(trenutno školovanje- Muzička Akademija u Zagrebu)

Domagoj Kos – bas/klavijature -(trenutno školovanje- Muzička Akademija u Zagrebu)

Krunoslav Petrac – solo gitara

Matija Šimunić – klavijature/harmonika

Kako je nastao singl “Još ti čuvam leđa”?

Suradnja za prvu pjesmu se dogodila sasvim slučajno, nakon koncerta grupe OSDS, pošto smo jako dobri prijatelji, pričali smo s Dominikom Šuškovićem, samim autorom pjesme koji nam je predstavio nekoliko svojih pjesama od čega nam je Još ti čuvam leđa upala u uho i zajedno smo osjetili tu neku moć i želju da ju predstavimo ljudima, snimivši je u studiju kod sjajnog producenta/multiinstrumentalista Luke Kovačića u Viton music studiju u Velikoj Gorici i naravno spot na više lokacija kojeg je režirao Saša Filipin. Strašno smo se vezali uz tu pjesmu jer nas je povezala i predstavila pred širokim spektrom ljudi koji su ju prihvatili s prekrasnim emocijama i zadovoljstvom.

Gdje nastupate?

Nastupamo po cijeloj hrvatskoj, od Križevaca odakle i dolazi bend, Zagreba, Daruvara, Zadra, Koprivnice… držali smo i svoja dva samostalna koncerta nakon izdavanja single-a ( Dani dubrave i Manifestacija u Vrbovcu “Kaj su jeli nasi stari”

Tko je zadužen za produkciju?

Produkcija i aranžman pjesme – Luka KovačićTekst i glazba – Dominik Šušković (OSDS)

Koji je vaš cilj u glazbenom svijetu? Imate li možda već u planu novi hit?

Naš cilj postojanja benda i bavljenja glazbom je reproducirati dobru glazbu, glazbu u kojoj se mogu pronaći mnogi. Tekstovima i lijepim ljubavnim tekstovima, ponekad i tužnim jednostavno dotaknuti one koji osjećaju jednako kao i mi što ćete i čuti već u novom single-u koji se sprema sljedeće godine u prvom mjesecu. Ime single-a ćemo vam otkriti kad za to dođe vrijeme isto tako kao i sve druge pojedinosti. Ne želimo zadovoljavati minimumom zato često radimo na napretku benda i redovito održavamo repertoar urbanim kao i našu vlastitu opremu.

Želite li nešto poručiti svojim slušateljima i pratiteljima?

Pratite nas na Instagram profilu, službenoj Facebook stranici te posjetite naš YouTube kanal!

Dragi slušatelji i slušateljice, link pjesme “Još ti čuvam leđa” 

https://www.youtube.com/watch?v=bO46Sh3T6wM

Napisala: (Š.V)