HDS – konferencija za medije

INTERES NAM JE DA SE U GRADU NAPRAVI ŠTO VIŠE

Na konferenciji su pričali Ivica Švagelj, Denis Maksić, Miodrag Plantak i saborski zastupnik Branko Hrg. Govorilo o ocjeni mjesnih izbora, programskim aktivnostima kluba vijećnika HDS-a i projektima važnim za Grad Križevci.

Najprije su se zahvalili dolasku medija i građanima Grada Križevaca na podršci na mjesnim izborima, a zatim su jedan po jedan izlagali svoja mišljenja o programima vezanim za grad.  HDS se na proteklim mjesnim izborima pozicionirao ispred ostalih političkih stranaka. Iako se ovi izbori ne mogu usporediti s lokalnim izborima smatraju da je HSD trebao ići u koaliciji s ostalim strankama HDZ-om i mrežom, možda bi tada ostvario pobjedu u dvije gradske četvrti, Donjem Gradu i u Centru. Cilj HDS-a je da putem svojih vijećnika predlaže i zalaže se za programe koje su predstavili prije svojih mjesnih izbora.

Glavne točke programa HDS-a za Križevce u predstojećem razdoblju su:

-Aglomeracija Križevci

-Atletska staza i pomoćno igralište

-Nastavak gradnje Brze ceste Križevci-Vojakovački Kloštar-Koprivnica

– Školska sportska dvorana kod OŠ Ljudevita Modeca

-Agrocentar

-Nadvožnjak u Bjelovarskoj i kružni tok na križanju Tomislavova-Gundulićeva-Kiepachova

-Semafor na križanju Supilova-Pušća-Smičiklasova

-Vodovod kroz Gornju i Donju Glogovnicu, Ivanec, Marinovec i Jarčane

Uredbama Europske Unije što se tiče poljoprivrede, potrebno se zalagati za poljoprivrednu proizvodnju, poticanje višegodišnjih nasada, svinjogojstva, ekološke proizvodnje, proizvodnje povrća s obzirom da je Podravka blizu, poticanje na kupnju zemljišta te poticanje na proizvodnju ostalih autohtonih proizvoda. Preko svojih vijećnika saborski zastupnik Branko Hrg rekao je da će se zalagati za sve projekte na nacionalnoj i državnoj razini, a o svemu ostalom moći ćemo komentirati kad krene provedba projekata.