Križevačka košarka

KK Radnik upisao četvrti poraz, a Bjelovar prvu pobjedu
Geček maestralan s 37 poena


Košarkaši Radnika su jučer gostovali u Bjelovaru gdje su poraženi rezultatom 84:83. Bjelovaru je ovo prva pobjeda ove sezone te su sada na istom omjeru poput Križevčana. Obje ekipe imaju četiri poraza.

Kroz cijeli susret je bilo napeto, a Bjelovarčani su ovog puta odigrali bolju završnicu i upisali prve bodove. Košarkašima Radnika nisu dovoljna bila niti tri igrača s preko 20 ubačenih poena (Martinčić 28, Svoboda 21, Nervo 20) da upišu pobjedu. S druge strane je maestralan bio Geček kojemu je ovo vjerojatno utakmica karijere. Upisao je 37 poena, a sjajno igra kroz cijelu sezonu.

Radnik je ovim porazom pao na deveto mjesto prvenstvene ljestvice, a iza njega je samo Vindija iz Varaždina. Križevčani u idućem kolu dočekuju drugoplasirani Grafičar iz Ludbrega, koji je do nedavno igrao Prvu ligu. Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 14 sati.

Mlađe kadetkinje Radnika poražene od Podravca iz Virja, kadeti bolji od Đurđevca

Košarkašice Radnika do 15 godina odigrale su i uzvratnu utakmicu protiv gošći iz Virja. Poražene su rezultatom 83:50, no to i ne čudi s obzirom da se radi o ekipi Podravca koja je stalno u vrhu područnih liga mlađih kategorija, a sjajno igraju i njihove seniorke u Prvoj ligi. Radnik je u prvom susretu izgubio čak 98 razlike.

Kadeti Radnika su gostovali u Đurđevcu gdje su pobijedili istoimenog domaćina. Protivniku su dopustili samo 22 poena, dok su zabili 66 i, očito, bez problema upisali pobjedu. Križevčani su na četvrtom mjestu ljestvice. Đurđevčanima je ovo nesretan vikend s obzirom da su poraženi od Radnika i u Minibasket ligi rezultatom 21:5.