„Križevci 2018. Ožujsko-KTC“

Održana konferencija za novinare povodom križevačkog božićnog malonogometnog turnira

U prostoriji Šahovskog kluba Križevci održana je jučer tiskovna konferencija povodom početka tradicionalnog križevačkog malonogometnog turnira „Križevci 2018. Ožujsko-KTC“ koji će ove godine započeti 14. prosinca. Turnir ove godine ima dodatnu posebnost – naime, on slavi svoj jubilej – već 20 godina za redom turnir se održava u našem gradu. Tiskovnoj konferenciji bili su nazočni Damir Kemenović – direktor turnira i predsjednik NK Radnik-Križevci koji je ujedno bio i domaćin i voditelj konferencije, Sandro Novosel u ime grada i gradonačelnika grada Križevaca Marija Rajna, Vitomir Mijić – član organizacijskog odbora turnira, Branislav Pengov – predsjednik Zajednice sportskih udruga Koprivničko-križevačke županije, Mihael Miklečić – trener škole nogometa NK Radnik-Križevci te Draženko Kovačić, kako je sam Kemenović rekao, organizator i alfa i omega križevačkog božićnog turnira.

Najprije se u ime grada novinarima obratio pročelnik Sandro Novosel koji je kazao da je naš turnir malonogometni, ali je velik zbog svega što se oko njega događa te da je uz bok zagrebačke Kutije šibica.

 Nakon Novosela riječ je uzeo Branislav Pengov i iskazao čast što u ime Zajednice sportskih udruga i NK Radnik Križevci može pomoći u organizaciji nogometne čarolije koja se svake godine održava u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca. Uputio je poziv svim zainteresiranim klubovima da se prijave na turnir te je najavio i 10. jubilej malonogometnog turnira za dječake do 14 godina.

Ovdje je riječ preuzeo trener škole nogometa Mihael Miklečić, jedan od organizatora turnira „U-14 Cedevita Sport“. Kazao je da će na turniru nastupiti 16 ekipa, prijave su još u tijeku, a poseban motiv malim nogometašima može biti i činjenica da će se završnica U-14 turnira igrati u završnom tjednu turnira „Križevci 2018. Ožujsko-KTC“.

Zatim se javnosti obratio i Vitomir Mijić predstavivši drugi po redu turnir županijskih nogometnih liga koji nosi naziv „Križevci 2018. Robin trgovine-Ožujsko“. Kazao je kako su najbolja pozivnica i motiv svim klubovima županijskih liga upravo bogate nagrade koje su predviđene za prva 3 mjesta (prva nagrada iznosi 10.000 kuna).

Nakon Mijića došao je red i na Kovačića koji je zahvalio svima iz organizacijskog odbora turnira koji intenzivno i marljivo rade na tome da turnir iz godine u godinu bude sve uspješniji i posjećeniji.  Kovačić je pobliže predstavio organizacijsku strukturu sva tri turnira, počevši od kotizacija i nagrada za prijavljenje klubove. Tako prva nagrada velikog križevačkog božićnog turnira ove godine iznosi 50.000 kuna, što je 10.000 kuna više nego lani, druga nagrada iznosi 15.000, treća 10.000, a četvrta 5000 kuna. Kotizacija će za svaku ekipu biti 800 kuna.

Prva nagrada na turniru županijskih liga iznosit će 10.000 kuna, druga nagrada 5000, treća 2000, a četvrta 1000 kuna, što je svakako lijepa svota za manje klubove. Kotizacija po ekipi iznosit će 500 kuna.

Kotizacija za ekipe sudionice turnira U-14 iznosit će 300 kuna.

Prijave su započele s jučerašnjim datumom, a trajat će sve do 9.12. Svi zainteresirani klubovi mogu se prijaviti na službenoj internet stranici turnira www.krizevciturnir.com. Kovačić je iskazao nadu u visok broj prijavljenih ekipa, a kazao je da će izvlačenje ekipa za skupine biti održano u utorak 11. prosinca u prostorijama dvorane OŠ Ljudevita Modeca. Kraj turnira predviđen je za 5. siječanj kada ćemo saznati pobjednika turnira „Križevci 2018. Ožujsko-KTC“.

Na kraju tiskovne konferencije javnosti se obratio i direktor božićnog turnira Damir Kemenović koji je u prvom redu zahvalio svim sponzorima, i velikima, i malima, kazavši kako je svaki od njih važan pri savršenom funkcioniranju ove manifestacije. Zahvale je Kemenović uputio i Gradu Križevcima i Koprivničko-križevačkoj županiji koji također daju svoj doprinos turniru. Pozvao je i navijače da u što većem broju posjete naš božićni turnir, premda je bez sumnje pokazao sigurnost da će to tako zaista i biti. (M.M.)