Napeta košarkaška utakmica

KK Radnik – KK Bjelovar 68-65

Danas je u gimnazijskoj dvorani odigrana košarkaška utakmica između domaćeg kluba KK Radnik Križevci i KK Bjelovar, dobnog uzrasta M-15. Sjedeća mjesta male dvorane bila su popunjena roditeljima obiju ekipa koji su žustro navijali za svoje dječake.
Utakmica je krenula loše za naše mlade košarkaše jer su košarkaši Bjelovara u prvoj četvrtini preuzeli inicijativu i nadigrali Križevčane i igrom, i rezultatom.
Druga četvrtina označila je povratak u igru naših košarkaša, gdje su sposobnost vodstva pokazali Sandi Štimac i Mario Matoić odigravši nekoliko sjajnih akcija.
Ipak, prvo poluvrijeme je pripalo KK Bjelovaru rezultatom 30-36.
U drugo poluvrijeme košarkaši KK Radnik ipak su ušli mnogo spremniji nego u prvo pa su se tako vodstva u trećoj četvrtini izmijenjivala.
U zadnjoj četvrtini domaćini su pokazali izvanrednu timsku igru, ali i što znači prednost domaćeg terena te podrška navijača. Iako je Bjelovar cijelo vrijeme održavao rezultat, na kraju četvrtine došlo je do pada koncentracije što su izvrsno iskoristili domaći košarkaši te hladne glave i ruke odnijeli pobjedu u svojim Križevcima. Konačan rezultat bio je 68-65 za KK Radnik.
Istaknimo igru dvojice najboljih igrača Sandija Štimaca i kapetana Marija Matoića koji iz utakmice u utakmicu pokazuju da križevačka košarka na njih može računati.
Za KK Radnik nastupili su: Katanović, Štimac, Šašek, Marenčić, Šaško, Sokač, Crnčić, Gršić, Lauš, Brkić, Velić i Matoić. Trener ekipe je Ivan Svoboda. (M.M.)