Nesretni poraz naših rukometaša u sjajnoj utakmici

Jučer je u dvorani Tehničke škole Virovitica odigrana vrhunska utakmica. U derbiju 9.kola 1.HRL Sjever pobjeda rukometaša Viro Virovitice nad našim Križevčanima 29:28 završnici golom u zadnjoj sekundi utakmice.
Naši odlični Križevčani od prve su minute pokazali da su u Viroviticu došli po pobjedu i bodove. Iako je početak pripao Virovitičanima i njihovu vodstvu 3:1, a koje naši ubrzo sustižu te dolaze u prednost od 5:3. Do kraja prvoga djela ekipa KTC-a održala je prednost od gola ili dva gdje su domaći uspjeli u nekoliko navrata izjednačiti ali ne i povesti. Na odmor se odlazi prednošću križevačke ekipe 15:13.
U drugom dijelu KTC podiže igru, ekipa trenera Vašarevića ne može pronaći rješenje pa KTC dolazi u prvo vodstvo. Unatoč pokušajima domaćega trenera da nešto promijeni u igri svojih igrača, Križevčani činilo se, nezaustavljivo jurišaju prema pobjedi. Najveće vodstvo naših igrača je u 43. minuti imaju velikih +6 odnosno 21:15. Kad Virovitičani ipak uspiju smanjiti prednost na 23:20, ne uspijevaju se potpuno vratiti u igru. Kada je na semaforu u 51. minuti zasvijetlilo vodstvo KTC-a 26:20 vjerojatno nitko od punog gledališta nije očekivao rasplet utakmice u korist Virovitičana. No tada kreće rijetko viđeni povratak momčadi domaćina. Promjenom obrane, do tada naši rukometaši vrlo koncentrirani počinju griješiti, a na opće oduševljenje pune dvorane uspijevaju ući u zadnju minutu s izjednačenih 28:28.
U sljedećem napadu, Križevčani imaju napad, igrača više i meč loptu, no nemaju više snage. Sjajna reakcija na golu 13 sekundi prije kraja, daje priliku Virovitičanima da na kraju ipak ostvare pobjedu. Nakon time-outa, kreće zadnji napad domaćina gdje se slučajno lopta o gol odbija do drugog igrača koji u zadnjoj sekundi pogađa mrežu naših rukometaša. Virovitica je vođena glasnom publikom i velikom požrtvovnošću uspjela preokrenuti rezultat. KTC sada zauzima treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici s osvojenih 12 bodova, dok je Virovitica prva s 15 bodova i utakmicom više. Sljedeću subotu naši Križevčani gostuju u Zagrebu i igraju protiv Maksimir Pastele. (š.v)
 Naše su predvodili Matija Perajica s 8, te Robert Marković i Toni Pehar sa 7 zgoditaka. Odličan je na golu Križevčana bio i vratar Filip Dominik Hančić