Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije – od 9.11. – 11.11.2018. – razgovor s direktorom sajma Božom Baraćem

229 izlagača popunilo sav prostor sajma

Sve je spremno za održavanje 21. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije koji će se od 9. do 11. studenog održati u Sportskoj dvorani Osnovne škole “Ljudevita Modeca” u Križevcima.
Prema riječima direktora Sajma Bože Baraća, pripremljen je bogat program kao i prošlih godina, ali ima i novih programa kojima će biti obogaćena ponuda na sajmu.

“Sajam održavamo u vrijeme tradicije križevačkog kraja, krštenja mošta po Križevačkim štatutima i mogu reći da imamo i veći broj izlagača nego proteklih godina i bogatiji program. Tema sajma su “Regionalni dani EU fondova” i održava se upravo u gradu Križevcima, koji je proglašen prvim gradom po povlačenju europskih sredstava u Hrvatskoj. Predstavit ćemo primjere dobre prakse poduzetnika iz ostalih dijelova Hrvatske koji imaju dobra iskustva u povlačenju sredstava. Također ćemo prezentirati za naše poduzetnike mogućnost povlačenja sredstava iz B-Light sheme – prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska” – izjavio nam je direktor Obrtničkog i gospodarskog sajma i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božidar Barać.

Organizator sajma je Koprivničko-križevačka županija, pokrovitelj Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a županija partner sajma Bjelovarsko-bilogorska županija.

Program sajma sadrži prezentaciju obrtničkih zanimanja, radionicu “Plastika je svuda oko nas!” Komunalnog poduzeća Križevci, Sajam EU fondova, kreativne radionice – decoupage, transferna tehnika, 3d modeliranje, promociju autohtonih jela i pića “Okusi Podravinu i Prigorje” u organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije , a gost će biti poznati kuhar Tomislav Špiček. Nezaobilazna je revija frizura i modna revija koja je jedan od najposjećenijih programa. Birat će se najatraktivniji izložbeni prostor, a tu su i nagradne igre za posjetitelje – nagradna igra Komunalnog poduzeća Križevci i nagradna igra sajma u kojoj je primamljiva i vrijedna prva nagrada “Prima” dnevni boravak.
Održava se i izložba malih životinja te drugi zanimljivi programi za posjetitelje.

“Zadnjih nekoliko godina bilježimo rast broja izlagača kao i rast broja posjetitelja što nam pokazuje da naš sajam, nakon nekoliko kriznih godina, počinje rasti i jedan je od rijetkih sajmova u okruženju koji se uspio održati. Ono što bi nas zadovoljilo je 10-tak tisuća posjetitelja. Prošle godine smo bili vrlo blizu tom broju. S obzirom da smo osigurali i bogatiji i atraktivniji program, da imamo više izlagača, veći izložbeni prostor, da su eksponati na sajmu atraktivniji nego prethodnih godina, mislimo da je to dobar motiv da dođe i više posjetitelja. Sav izlagački prostor je popunjen koliko nam to dozvoljava sportska dvorana od 1700 četvornih metara unutarnjeg i oko 1500 četvornih metara vanjskog izložbenog prostora.Uz dio programa koji se odvija u sportskoj dvorani križevačke Gimnazije, mogu reći da smo izuzetno zadovoljni što smo popunili prostor” – ističe Božo Barać.

Izlagat će 229 izlagača što je značajno veći broj nego prošle godine.

“Znači da smo mi kao organizatori ovaj dio posla odradili maksimalno kvalitetno i zahvaljujem svima koji su našli interes da nastupe na Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije u Križevcima, svim sponzorima koji nam pomažu pogotovo kroz nagradnu igru kao i partnerima. Znači, po programu, broju izlagača, površini, mi smo pripremili jednu manifestaciju koja s pravom nosi naziv najveće gospodarske manifestacije u Koprivničko-križevačkoj županiji, a ja bih rekao i šire. Pozivamo sve građane, poduzetnike i obrtnike, da dođu pogledati bogati program, pritom pomažu razvoju ove manifestacije koja će tako postati sve veća i bolja, a i razvoju ovog kraja. Dobar motiv za dolazak može biti i bogata nagradna igra za posjetitelje, jer ulaznice su i kuponi za nagradnu igru. Moći će kušati razne specijalitete, povoljnije kupiti proizvode i pratiti zabavni program, pa pozivam sve građane da dođu u što većem broju na ovu manifestaciju” – kaže Božo Barać.