Posjet gospodarskih savjetnika akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama Koprivničko-križevačkoj županiji

U prostoru Visokog gospodarskog učilišta…

U sklopu 21. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije koji se održava od 9. do 11. studenoga u Križevcima, u suradnji Županije i Ministarstva vanjskih poslova, organiziran je posjet 40-tak gospodarskih savjetnika akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama.

Prema podacima Ministarstva koje organizira ovakve promotivne posjete za sve hrvatske županije s ciljem predstavljanja gospodarskih i investicijskih potencijala te poslovnog povezivanja, gospodarski savjetnici iskazali su najveći interes dosad za upoznavanje županijskog gospodarstva i posjet Sajmu.

U prostoru Visokog gospodarskog učilišta Križevci, danas 9. studenoga 2018. godine su im predstavljene mogućnosti ulaganja na području Županije, s naglaskom na gradove Koprivnicu, Križevce i Đurđevac, a prezentaciju je održala i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije. Prezentacijama su prisustvovali i predstavnici institucija i poduzetnici s područja Županije.

Uz dekanicu Marijanu Ivanek-Martinčić, gostima je dobrodošlicu poželio i župan Darko Koren, nakon čega su se uputiti na svečano otvorenje i obilazak Sajma.

Delegaciju gospodarskih savjetnika akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama čine predstavnici Albanije, Australije, Austrije, Azerbajdžana, Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Crne Gore, Čilea, Francuske, Grčke, Indije, Indonezije, Italije, Izraela, Kazahstana, Kine, Kosova, Mađarske, Makedonije, Nizozemske, Poljske, SAD-a, Slovenije, Srbije, Španjolske, Turske i Ukrajine, a posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji boravit će i predstavnici Francusko-hrvatske trgovinske i industrijske komore, Nordijske komore, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Ministarstva vanjskih poslova.