Sajam studija

Predavanje gostujućeg predavača iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Gimnazija Ivan Zakmardija Dijankovečkoga Križevci u suradnji s križevačkom udrugom P.O.I.N.T. poziva na 15. Sajam studija, jedinstven događaj namijenjen križevačkim maturantima, ali i ostalim učenicima koji su zainteresirani za dobivanje što kvalitetnijih i potpunijih informacija iz prve ruke vezanih uz studiranje i upise na studije i visoke škole u sklopu različitih sveučilišta u Republici Hrvatskoj.  

Sajam počinje 30-tog studenog. ,u petak u 19:00 – 20:30h.

Sajam studija se svake zime tradicionalno održava u auli križevačke gimnazije, gdje se odvija jednosatni susret studenata – bivših križevačkih srednjoškolaca s maturantima, prilikom kojeg se razmjenjuju iskustva i saznanja o tome kako se pripremiti za upis na pojedine fakultete, studijskim programima istih, ali i praktičnim stvarima vezanima za studentski život – kakav je famozni osjećaj biti brucoš, što je menza, kako “napuniti” X-icu i mnoge druge motivirajuće detalje.

U sklopu Sajma održat će se i predavanje gostujućeg predavača iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o stanju potražnje za zanimanjima i perspektivama zapošljavanja u Hrvatskoj.

Sajam studija se svake godine realizira potpuno volonterski i održava se uoči Međunarodnog dana volontera (5. prosinca) te Međunarodnog dana ljudskih prava (10. prosinca) u koja spada i pravo na obrazovanje. Sam projekt pokrenut je prije nešto više od 16 godina zahvaljujući profesorici kemije i biologije Gordani Pintarić–Kovač, a godinama ga koordinira profesorica psihologije Sanela Štubelj, dok je ispred udruge P.O.I.N.T. ove godine koordinaciju preuzela magistra psihologije Ivana Kulko.

O vrijednosti Sajma studija govori i činjenica da je uvršten među primjere dobre prakse od strane Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), a još više u prilog ide i činjenica da su maturanti i učenici redovito prisutni na Sajmu u velikom broju, te motivirani za daljnje uspjehe i s nešto jasnijim planom odlaze na upise, da bi se iduće godine vratili sudjelovati na Sajmu studija kao studenti.