13 DANA YOGA CIKLUSA ZAHVALNOSTI

Kako bismo pročistili svoje srce i kako bismo u njega umjesto vječnog nezadovoljstva i kukanja namjestili zahvalnost za sve što imamo, Ananda yoga & thai massage centar pokrenuo je

13 DANA YOGA CIKLUSA ZAHVALNOSTI

U jogijskom životu ciklusi imaju značajnu ulogu a njihova svrha može biti razna. Iskorjenjivanje i mijenjanje starih emocija, vezanosti, štetnih obrazaca ponašanja itd. Također, joga cikluse koristimo kako bismo se pripremili za važne životne odluke, izazove i promjene te u svrhu produbljivanja znanja, prakse te ojačavanja discipline.

Jačanjem discipline postiže se dugotrajan užitak i osjećaj ispunjenja. U njoj također postoji i sloboda i utjeha i samopouzdanje budući da znamo da utvrđeni njome možemo postići bilo što bilo kada.
Ukoliko prilikom korekcije negativnih navika na njihovo mjesto svjesno ne stavimo određenu pozitivnu, na mjesto negativne ponovno će sjesti neka negativna. Koliko smo puta čuli da se netko udebljao nakon prestanka pušenja? To se na žalost događa jer smo mi ljudi mnogo prijemčiviji za negativne navike nego one pozitivne, budući da pozitivne imaju puno manji stimulativni utjecaj na osjetila i um koji, pogotovo u današnje vrijeme iz raznoraznih razloga žudi za senzornim podražajima (hrana i piće, tv, sportska uzbuđenja…).

Svrha ovog ciklusa od trinaest dana bit će svakodnevno čišćenje fizičkog i suptilnog tijela jednostavnim fizičkim vježbama, vježbama disanja i afirmacijama osvještavanja zahvalnosti na svemu onome što nam je ova godina donijela. Sve lijepo i sve ono, naoko ružno, što je ipak najveći blagoslov jer nas je ojačalo i naučilo važnim životnim lekcijama.
Također, svaki dan ćemo se odreći jedne kave, čaja ili slastice i umjesto toga kupiti određen poklon (paket čaja, čokoladu, bilježnicu, čestitku itd.) te staviti u poklon kutiju koju ćemo zadnji dan zapečatiti i predati inicijativi Malo srce Križevaca koja će na Badnjak biti dostavljena potrebitoj djeci ili njihovim skrbnicima.

Znači ciklus funkcionira ovako: prijavimo se u inbox facebook stranice ili na desk Ananda yoga & thai massage studa preuzmemo kutiju (ili možemo koristiti vlastitu) preuzmemo plan vježbi (jednostavne, kratke i primjenjene svima) odrađujemo vježbe SVAKI DAN KOD KUĆE prema planu i svaki dan određenu sitnicu stavimo u kutiju NE PROPUŠTAMO NITI JEDAN DAN posljednji dan, u subotu 22.12. napišemo čestitku, stavljamo je u kutiju i zapečatimo, odnosno zapakiramo ju te predamo na dogovorenom mjestu: Trg J. J. Strossmayera ili Ananda yoga & thai massage centar Križevci, Tomislavova 8!

I uživamo u procesu!

Na izazov se mogu prijaviti svi, čak i oni koji ne vježbaju jogu i nemaju poima što je to Pozdrav Suncu, njih čeka prilagođena praksa u kojoj mogu jednako uživati i preko koje mogu imati iste dobrobiti.

Sudjelovanje je besplatno, izrada plana je besplatna, kutija je besplatna, zagrljaj i osmijeh također!

Veselimo se!
Om Shanti