Čudo iz Svetog Ivana Žabna

Streličari

Kada pričamo o sportu, Božićno je vrijeme u Križevcima vrijeme nogometa, odnosno malog nogometa oko kojeg se vrte sva društvena događanja. Ruku na srce, nogomet i jest najvažnija sporedna stvar na svijetu i nitko mu to prvenstvo ne želi i ne može oduzeti. Ali ponekad nas neki sportaši i klubovi koji žive na rubu sportske egzistencije svojom voljom, radom i uspjesima toliko zapanje da ostanemo bez riječi. Jedan od takvih klubova jest i Streličarski klub O.Š. Grigor Vitez Sveti Ivan Žabno.
Iako smo o našim streličarima već pisali, svetom sportskom dužnošću smatramo napomenuti i pobrajati ovosezonske uspjehe spomenutih streličara koji su čudo u svom malom mistu, ali i na hrvatskoj streličarskoj sceni.
Ovo su postignuća naših streličara na svim međunarodnim i državnim takmičenjima u Hrvatskoj i Sloveniji gdje su se često ogledali protiv streličara iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Mađarske, Slovenije i Italije.
Do ovoga trenutka u tekućoj sezoni osvojili su naši streličari 58 zlatnih kolajni, 18 srebrnih i 2 brončane medalje.
Karlo Bartol Vidović gađajući olimpijskim lukom u starosnoj skupini kadeti osvaja državno prvenstvo i dobiva 2. puta za redom diplomu 6. kategorije od strane Hrvatskog olimpijskog odbora kao daroviti sportaš, kao i značku za postignute rezultate od streličarske svjetske krovne organizacija, a tek prije mjesec dana navršio je 15 godina čime i službeno postaje kadetom. U nedjelju je Karlo prvi puta nastupao kao junior na turniru u Varaždinu i bio izvrstan, samo ga je neiskustvo razdvojila od postolja. Zauzeo je 4.mjesto. Podsjećamo, dečko ima 15 godina.
Osim toga, streličari su postigli i 36 državnih rekorda u raznim kategorijama, disciplinama i stilovima, a također imaju osvojenih 6 državnih prvenstava u vlasništvu Karla Bartola Vidovića, Ljudmile Zorko, Ljiljane Kos, Mikaele Heinrich, Josipa Topolovca i Mihaela Borošaka.

Donosimo vam i pojedinačne uspjehe streličara iz Svetoga Ivana Žabna:

Karlo Bartol Vidović – olimpijski luk kadet – 9 zlata, 4 srebra, 1 bronca, državni prvak, značka FIT-a organizacije kao i diploma daroviti sportaš 6.kategorije od Hrvatskog olimpijskog odbora
Josip Topolovec – složeni luk do 12 god – 9 zlata i 3 srebra
Luka Trbušek – složeni luk dj.do 12 god – 2 srebra.
Mihael Borošak – olimpijski luk do 12 god – 7 zlata i 3 srebra, 1 bronca
Fran Javor – olimpijski luk dj. do 14 god – 3 zlata
Mikaela Heinrich – goli luk veteranka – 7 zlata i 3 srebra (trenutno polaže na Veleučilištu u Zagrebu ispit za trenericu streličarstva)
Ljudmila Zorko – dugi luk veteranka – 11 zlata, 1 srebro, 10 državnih rekorda (od toga 2 seniorska)
Ljiljana Kos – instinktivni luk veteranka – 9 zlata i 20 rekorda (od toga 9 priznatih kao seniorski i veteranski)
Damir Zorko – veteran – 1 srebro i 2 bronce.
Vladimir Bartol – veteran instinktivni luk – 3 zlata i 1 srebro te 6 državnih rekorda (od kojih se 2 priznaju i kao seniorska i veteranski).

Talent i rad u ovoj sportskoj ekipi su očigledni i neosporivi, a važno je još istaknuti i čvrstu ruku i vodstvo njihova trenera Vladimira Bartola koji je dobri duh streličarskog kluba, uvijek spreman na suradnju s novinarima, nebi li prigrabio malo dobrog glasa i slave za svoje zaslužne sportaše.
Na kraju krajeva, zaista su i zaslužili. (M.M.)