Godišnja dodjela priznanja najboljim motociklistima

Danas je u 13 satu u hotelu Kalnik održana svečanost u organizaciji AMK Križevci na kojoj su dodijeljenje godišnje pojedinačne i ekipne nagrade za ostvarenja u motociklizmu.

Svečanost je započela hrvatskom himnom u izvedbi Ane Fortune i OK banda, a zatim je govorom dobrodošlice prisutne pozdravio Dragutin Srećec, predsjednik AMK Križevci, a poseban pozdrav i veliko hvala uputio je svim vjernim sponzorima koji su i ove godine omogućili da AMK Križevci postane ukupni ekipni prvak Hrvatske u cestovnom motociklizmu – 19. put za redom.
Osim Srećeca, govorom su nazočne goste (koji su ispunili dvoranu hotela Kalnik do posljednjeg mjesta) počastili i gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn i župan naše županije Darko Koren.
Zatim je voditeljica programa Petra Slavečki proglasila najbolje pojedince i ekipe u kategorijama Supermoto, Skuteri, Brzinci, Big Boys, najbolje iz Kupa Hrvatske Vilko Sever, klubove koji su se posebno istaknuli u organizaciji cestovnih moto utrka (MK Kvarner, MK Križevci, 1. HMK Zagreb), najbolje suce te vozače godine 2018. u Prvenstvu Hrvatske.
Također su na svečanosti dodijeljenje i trenerske licence Draženu Kemenoviću, Mihaelu Prožeku i Andriji Rončeviću, kao i priznanje za dugogodišnji rad u križevačkom HAK-u Željku Nemčiću.
Osmijeh na licu nije mogao sakriti Stjepan Peršin, tajnik AMK Križevci i predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza koji je svečani dio ceremonije završio govorom zahvale i ponosa upućen prema motociklistima AMK Križevci, ali i prema svim ostalima koji su omogućili još jedan naslov prvaka Hrvatske navedenom klubu.
Donosimo vam najbolje moto pojedince i ekipe u 2018. godini.
DISCIPLINA SUPERMOTO
Klasa Supermoto – 1. mjesto Dejan Lončar MK Doc Dylan
Klasa S – Open – 1. mjesto Antonio Kossi MCK Jaska Jastrebarsko
Ekipe klubova – 1. mjesto MK Doc Dylan
Timovi – 1. mjesto Jaska team Mladina
DISCIPLINA SKUTERI
Klasa No limit – 1. mjesto Danijel Koprić MK Križevci
Klasa Open – 1. mjesto Ivan Bubalo MK Križevci
Klasa 50 – 1. mjesto Valentin Knapić MK Križevci
Ekipe klubova – 1. mjesto MK Križevci
Timovi – 1. mjesto Jaska team Mladina
DISCIPLINA BRZINCI
Klasa 125 SP – 1. mjesto Mirko Zidarić MK Križevci
Klasa 600 SST – 1. mjesto Ivan Višak MK Križevci
Klasa 1000 SST – 1. mjesto – Dario Horvat
Ekipe klubova – 1. mjesto MK Križevci
Timovi – 1. mjesto Dva potoka Zagreb

PRVENSTVO HMS-a BIG BOYS VETERANI
Pojedinačno priznanje – 1. mjesto Dražen Kemenović MK Križevci
Ekipe klubova – 1. mjesto MK Križevci
Najistaknutiji pojedinci i najbolji vozači Prvenstva Hrvatske su Antonio Kossi (Supermoto), Valentin Knapić (Skuteri), Dario Horvat (Brzinci) i Martin Vugrinec (Cestovne moto utrke).
Čestitke laureatima! (M.M.)