Godišnja sjednica Zajednice športskih udruga Križevci

Danas je u sinagogi održana godišnja sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Križevci. Na sjednici je bilo prisutno 26 članova udruge, uglednih sportaša, profesora, trenera s područja grada, kao i gradski predstavnici.
Sjednicom su predsjedali predsjednik Zajednice sportskih udruga Križevci Branislav Pengov i tajnik udruge Draženko Kovačić.
Pred članove je bilo stavljeno 12 točaka sjednice te su članovi jednoglasnim odlukama potvrdili sve točke dnevnog reda sjednice.
Nakon što su usvojene redovne točke dnevnog reda sjednice, članovima je predložen zahtjev za prijem Udruge kineziologa u Zajednicu sportskih udruga grada Križevaca i jednoglasnom je odlukom prisutnih članova Udruga kineziologa primljena u ravnopravno članstvo Sportske zajednice grada. U ime Udruge kineziologa nazočnima se obratila predstavnica kineziologa profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Marjana Fržović koja već dugi niz godina radi u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca, kao i u ŽRK Radnik. Kazala je kako je cilj udruge približiti sport djeci kao zdravu naviku za cijeli život, ali također i kao stil života.
U zadnjoj točki dnevnog reda „Razno“ nazočnima se obratio Ivica Katavić ispred RK KTC predloživši izmjene prilikom dodjeljivanja novca sportašima koji od Udruge isti i zatraže, što će se razmotriti naknadno.
Na kraju sjednice riječ su uzeli predstavnici grada, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i pročelnik Sandro Novosel koji su iskazali punu podršku radu Zajednice i nadu da će se iduće godine proračun Zajednice još povećati. Naime, ove godine proračun Zajednice sportskih udruga grada Križevaca dosegao je jubilarnu brojku te iznosi točno milijun kuna, 200 tisuća kuna više nego prethodne godine. (M.M.)