Grad Križevci ulaže u budućnost mladih

Grad Križevci nedavno je usvojio novi proračun visok skoro 90 milijuna kuna, što je za oko 22 milijuna kuna više u odnosu na ovogodišnji proračun. Novim proračunom će se tako povećati sredstva za mjesne odbore i sportske klubove, sufinancirat će se rušenja starih kuća u centru grada, zaposlit će se dodatni logoped, projektirat će se nova sportska dvorana, a još jedan novitet je i pokretanje stipendija za deficitarna zanimanja.

Naime, iz Grada su poručili kako će se u tu svrhu izdvojiti 100 tisuća kuna: „Početkom će se godine na Gradskom vijeću Grada Križevaca usvojiti Odluka o stipendiranju studenata s područja Grada Križevaca koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Plan je da se iznosom od 800 do 1.000 kuna stipendira 8 do 10 studenata“, poručili su.

Uz to, Grad Križevci svojim studentima otplaćuje studentske kredite koji se tako pretvaraju u stipendije, a proteklih je nekoliko godina isplaćeno ukupno 2.587.306,18 kuna. Ove godine je u tu svrhu Grad osigurao gotovo 400 tisuća kuna za 52 studenta.

„Svako ulaganje u mlade ljude je zalog bolje budućnosti njih samih, a posljedično i Grada pa stoga to nikako ne smatramo troškom. Naprotiv, dodatno širimo programe potpora za djecu i mlade, osiguravajući im besplatne udžbenike kada govorimo o osnovnoškolcima, pomoćnike u nastavi za one kojima je to potrebno, a ove smo školske godine imali i besplatnu školsku prehranu za sve koji su u povećanom riziku od siromaštva. Smatramo kako samo sveobuhvatnim paketom mjera brige za djecu i mlade, možemo postići određene pozitivne učinke“, poručio je gradonačelnik Rajn.