Gradi li se skate/bike park u Križevcima?

Saznali smo da se na prostoru bivše vojarne možda gradi novi skate park. Poslikali smo betonsku građevinu, a na facebooku smo našli objavu jedne tvrtke koja se pohvalila da ih je zamjenik gradonačelnika gospodin Danijel Šaško zamolio za angažman i našao budžet.

Prenosimo objavu s fejsa:

Tonbe skateparks:

Još jedna zanimljiva priča iz Hrvatske točnije iz grada po imenu Križevci. Dobili smo poziv od dogradonačelnika da preoblikujemo bivšu rampu za popravljanje tenkova u bivšoj vojarni u nešto korisnije ,točnije objekt koji će u budućnosti postati skate park. U sklopu preuređenja biciklističke staze na čijoj se trasi nalazi upravo i ta bivša rampa za tenkove nekako se našao budžet da Tonbe uskoći i napravi nešto, jedini naputak bio je da ne promjenimo drastično oblik stare rampe. Srušen je jedan dio rampe i razbili su rubove te sagradili zid i onda smo došli mi. Sve ostalo je povijest

🙂 . Rampa je duga ukupno 17 metara i nekako napravljena u 3 segmenta koje smo obojali u različitim bojama. Žutom bojom obojali smo noping hip sekciju koja se točno u vrhu hipa lomi i lagano pada prema dolje dok u spoju sa središnjom china wall-om mjenja kut i radijus(signalit je boja koju možet vidjeti na rubnjacima benzinskih pumpi koja odlično kliže i čuva rub). središnji dijo je china wall od 600cm koji u sredini ima ledge dužine 250cm sa cinčanim rubom dok vrh chine ima 600cm cinčanog profila uronjenog u beton zaobljenog ruba također vruće cinčan što je odlično za grindove ali smo stavili narančasti lak koji odlično kliže za slide trikove. china se postepeno mjenjajuči radijus iz nopinga pretvara u quarter koji lagano pada prema dolje smanjujući paralelno dužinu radijusa i njen klasični željezni koping obojali smo crvenim lakom protiv hrđe. 
Bilo je ovo još jedno super iskustvo i iako sada izgleda čudno jer se zapravo ne može voziti iznimno smo sretni što će ovo biti dio jednog novog skate parka. Nadamo se da će ova sretna priča ubrzo dobiti svoj nastavak već 2019godine. Skate parkovi za sve!   

Zamolili smo za komentar i neke odgovore zamjenika gradonačelnika Šaška, pročitajte što nam je odgovorio na naša pitanja;

Jeli istina da se gradi ili će se graditi?

Kako je zamišljen cijeli projekat?

Koliko će stajati?

Odakle novci za taj projekat?

Ima li taj projekat sve potrebne dozvole?

Jeli istina da je to vaša privatna inicijativa i privatni projekat?

Jeli proveden natječaj?

Odgovor:

„Bike“ rampa koju sada možete vidjeti u prostoru bivše vojarne je napravljena u sklopu projekta Cyclonet koji je ovih dana završen. Pješačko biciklistička staza zamišljena je preko postojeće rampe koja je nekad služila za servis vozila u vojarni pa prema Razvojnom centru i tehnološkom parku. Kako ne bi u potpunosti uklanjali staru rampu ona je iskorištena za novu biciklističku rampu za ekstremne bicikliste i u sklopu je dozvole za tu ulicu. Ukoliko se odlučimo na nastavak gradnje bike/skate parka  bit će prvo potrebno napraviti cjelokupni projekt i dobiti troškovnike pa tek onda možemo planirati i financije koje bi bile potrebne i naravno ishoditi potrebne dozvole.