HDS- konferencija za medije

Danas, 20. prosinca, u prostorima HDS-a održana je konferencija za medije na temu SMRT NE BIRA DAN, ne smije grad dodatno zarađivati na ukopima. Konferencija je započela u 9 sati i 30 minuta, a govorili su predsjednik Kluba vijećnika HDS-a Ivica Švagelj i saborski zastupnik Branko Hrg. Ivica Švagelj zahvalio je na dolasku i nastavio govoriti o točkama 14. sjednice Grada Križevaca. Klub vijećnika HDS-a podnio je određene amandmane na odluku o gradskim porezima grada Križevaca. Smatraju kako nije u redu da se donosi takva odluka bez dogovora s mjesnim odborima na čijem se području ta groblja nalaze. Drugi amandman odnosi se na odluku o gradskim porezima  grada Križevaca što se tiče križevačkih ugostitelja. Zatim se saborski zastupnik zahvalio na dolasku, odmah najavivši kako će današnje gradsko vijeće biti vrlo zanimljivo. Najavljuju kako neće podržati odluku o grobljima, i kako nije u redu što ne uviđaju svoju pogrešku što se tiče ugostitelja. Zatim su spomenuli kako postoji još jedna točka koja će izazvati burnu raspravu, a to j točka o davanju prava građenja na dodatnih 25. godina, za dom za starije i nemoćne u prostorima bivše vojarne, odnosno u Ulici dr. Franje Tuđmana.
Ne vidimo nikakav razlog da se sada donosi odluka o produženju prava građenja koje traje do 2031. godine, na koju sad ima ugovor, i sada se odjednom daje na 25. godina. Ja stvarno ne razumijem tu odluku. –  izjavio je saborski zastupnik Branko Hrg.
Ostale točke i rasprave moći ćete pročitati nakon 14. Sjednice koja će biti održana danas, u 18 sati u Gradskoj vijećnici u Križevcima.