HDS – Priopćenje medijima

KRIŽEVAČKI PRORAČUN: ZA PLAĆE I ZABAVU 3 MILIJUNA VIŠE, A PROJEKTIMA NI TRAGA

Gradsko vodstvo Križevaca ni za narednu godinu nije osmislilo ni jedan značajan projekt, vidi se iz predloženog proračuna.

Tijekom godine uz pomoć našeg saborskog zastupnika spašen je projekt Aglomeracije Križevci i pripremljen program vodoopskrbe od Sv. Helene do Apatovca kroz G. i D. Glogovnicu, Ivanec, Jarčane i Marinovec koji će se većinskim dijelom financirati iz Hrvatskih voda.

Dodajmo tome gradnju nadvožnjaka i nastavak gradnje brze ceste prema Koprivnici iz programa Hrvatskih cesta u čijem planiranju je također značajnu ulogu imao naš saborski zastupnik i zapitajmo se što nam u stvari radi vodstvo Grada?!

Ponešto od planiranih aktivnosti vodstva Grada u narednoj godini ipak se može iščitati iz predloženog proračuna.

Planira se kredit od 4 milijuna kuna za zamjenu ulične rasvjete po selima(zamjena svih lampi u gradu i prigradskim naseljima 2009. godine koštala je oko 2, 5 milijuna kuna od čega je 40% financirao Fond zaštite okoliša i energetske učinkovitosti)???

Postavljamo pitanje kakve će se to lampe za 4 milijuna kuna postavljati i zašto se ne javimo na neki natječaj, a ne da za to dižemo kredit?

Programska kreativnost najvidljivija je kod zabavnih sadržaja i plaća. Tako se na proslavu Dana Grada, Advent i Spravišće planira potrošiti preko pola milijuna, a poučeni iskustvom iz ove godine bit će to i više( za usporedbu za sve slične programe ranijih godina trošeno je do 250 000 kuna).

Za plaće se planira čak 2,3 milijuna više nego 2017. godine.

Kad se samo zbroji tih 2,3 milijuna više za plaće i preko 500 tisuća za zabavu postavljamo pitanje zar se barem pola tog iznosa nije moglo planirati za izgradnju atletske staze?

Da ne govorimo o besmislenom dizanju kredita. Ulična rasvjeta može se zamijeniti postupno, a ako se već naumilo dizanje kredita pametnije bi ga bilo uložiti za uređenje sportskog centra, pomoćnog nogometnog igrališta i atletske staze!

Klub vijećnika HDS-a takav proračun ne može podržati!