OBILJEŽILI “MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI”

I ove godine Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci obilježila je Mjesec borbe protiv ovisnosti.

Ciljevi koje želimo ostvariti svim preventivnim aktivnostima koje se provode tijekom cijele nastavne godine, kao i obilježavanjem Mjeseca borbe protiv ovisnosti su: osvijestiti kod svih učenika da je zdravlje najveće bogatstvo koje čovjek može imati te da ga ne treba ugrožavati informirati učenike o svim negativnim posljedicama ovisnosti poticati učenike na donošenje kvalitetnih odluka u vezi izbora načina života usmjeravati učenike na prihvaćanje činjenice da su njihov život i zdravlje u njihovim rukama te da se odgovorno ponašaju u vezi toga

Za ovu prigodu razredni odjeli su izradili plakate s jasnim porukama protiv ovisnosti. Povjerenstvo je odabralo najbolje. U povjerenstvu su bili psiholog Milan Čapalija i gospođa Marijana Janeš Žulj, ravnateljica Gradske knjižnice “Franjo Marković”.
Najbolji plakati: mjesto osvojio je plakat učenika 1.G mjesto osvojio je plakat učenika 4.A mjesto dijele plakati učenika 3.C i 1.A

Vijeće učenika donijelo je odluku da se ispita situacija u školi vezana uz iskustva učenika u vezi sredstava ovisnosti.

Lorena Hubina, Petar Mrvoš, Ivana Vrbančić , Luka Miklečić i Amalija Ježovita proveli su ispitivanje, obradili rezultate i predstavili ih svim učenicima u B smjeni 28.11., a u A smjeni 4.12.2018. Nakon toga je Milan Čapalija, psiholog održao predavanje o problemima ovisnosti s kojima se susreće pojedinac, njegova obitelj, prijatelji te društvena zajednica.

Gospodin Igor Bukovčan iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije održao je predavanje „Ilegalne droge i njihova zloupotreba“ za roditelje svih učenika prvih razrednih odjela 3.12.2018., a za roditelje svih učenika drugih razrednih odjela 11.12.2018. Srednja škola "Ivan Seljanec"