Plesni centar “Ritam”

Plesom protiv nasilja

Plesni centar “Ritam” pod vodstvom Siniše Kraševca upriličio je u subotu navečer u velikoj dvorani Hrvatskog doma plesni spektakl u kojem su nastupili polaznici projekta “Plesom protiv nasilja”. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Posebno su oduševili publiku, roditelje, braću i sestre, djedove i bake, i sve ostale Križevčane, ljubitelje plesa, oni najmlađi kao i gosti plesači. Sve ih je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za opće i pravne poslove Grada Križevaca Sandra Vuketić, a plesači su izvodili plesove poput sambe, rumbe, paso doble, engleskog valcera, bečkog valcera, disco fox-a, cha, cha, cha i druge. Kao gosti nastupili su brat i sestra Antonio i Lara Pecigus koji plešu već četiri godine i osvajači su brojnih nagrada te sveukupni pobjednici prvenstva Grada Zagreba za 2018. godinu u standardnim, latinsko američkim i 10 plesova.
Uz njih, oduševljenje je izazvao i plesni par Andrej Greguranić i Vea Rendulić. Andrej je Križevčanin, pleše od svoje sedme godine, a on i Vea su članovi reprezentacije Hrvatske u standardnim plesovima.

“Ples je naša radost i znamo da ćemo i dalje marljivo vježbati i družiti se uz ples, i slijedeće godine ponovo prirediti nove plesne priredbe poput ove, ili još ljepše” – poručili su plesači publici i zahvalili što su bili dio njihove plesne priče.