Potpisani ugovori s poduzetnicima i obrtnicima

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn potpisao je danas ugovore s poduzetnicima i obrtnicima koji su se javili na Javni poziv Grada Križevaca za sufinanciranje nabave strojeva i opreme

“Nadam se da će vam sredstva biti od pomoći u okviru naših mogućnosti. Nastojimo komunicirati s poduzetnicima i pomoći im, a u 2019. godini predviđene su i nove mjere kao što je opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka sa strojevima uslužno za poduzetnike. Nastojimo sufinancirati i edukacije za prosperitetna zanimanja kao što je programiranje. Nadam se da nam slijedi još uspješnija 2019. godina ” – rekao je gradonačelnik Mario Rajn i poželio poduzetnicima puno uspjeha.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup rekao je da je ove godine osigurano 238 tisuća kuna, odnosno tri puta više potpora nego lani, za 21-og korisnika, dok je lani bilo njih 6 ili 73.987 kuna.

“Ove godine bila je 21 prijava, od toga 16 je dodijeljeno za potpore na natječaj za strojeve i opremu, 2 za nastup na drugim tržištima, 2 za nova zapošljavanja i jedna za razvoj, dizajn novih proizvoda.  Za slijedeću godinu Grad je osigurao 300.000 kuna za razvoj gospodarstva, od čega dio ide za edukacije IT tehnologije” – kazao je Ivan Biškup.

U ime poduzetnika i obrtnika obratio se direktor Veterinarske stanice Križevci Ivan Zemljak koji je zahvalio na sredstvima  te kazao da će Grad od toga imati pozitivne odjeke, zaželio sretnu i uspješnu 2019. godinu,  da nastave u istom smjeru i da se sredstva što bolje iskoriste za boljitak poduzeća i grada u kojem žive.