Shank Rockers

Danas smo u studiju Radija Križevci ugostili članove benda Shank Rockersa, Zdravka Muretića zvanog Mrkva i Ivana Brčića zvanog Brko. Mrkva i Brko ispričali su nam kako je i kada nastao bend, a razgovor s njima mogli ste poslušati u 11 sati i 35 minuta. Ako ste propustili razgovor, ovdje možete pročitati što su nam rekli.
 
Bend Shank Rockers nastao je negdje oko 1976. godine, a činili su ga Miloš Lojen koji svira bas, i Ivan Brčić na gitari. Shank znači nešto oštro, pa su upravo zato tako nazvali bend kako bi dočarali jačinu glazbe. Kako je vrijeme prolazilo, pridružili su im se Damir Siročić i Zdravko Muretić-Mrkva. Mrkva kaže kako je malo slušao njihovu svirku i baš mu se tada pripjevalo pa se zato pridružio bendu. Kasnije im se pridružio Stjepan Fortuna. Svirali su uglavnom na Križevačkom Spravišću i raznim križevačkim manifestacijama. 1978. godine nastupili su uz prvu postavu benda Azre, koja je tada isto počinjala sa svojim hitovima. Kako kažu u šali, Azra im je bila predgrupa.
 
Sadašnji sastav čine Zdravko Muretić-Mrkva (pjevač), Frano Homen(bubnjevi), Miloš Lojen(bas), Branko Majnarić(gitara), Ivo Prodan(saksofon), Zvonimir Uzelac(udaraljke) i Ivan Brčić(gitara). Dvojica mladića koji su zadnji ušli u bend, dodali su novu razinu energije, pa će vas vjerojatno svojim nastupom oduševiti.
 
Omiljeni bend križevačkog kraja, sutra 07. prosinca, ima koncert u Klubu Kulture u Križevcima, oko 21h. Koncert je, napominjemo, humanitarnog oblika jer će sav novac darovati Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci za nabavu potrebne tehnologije.
 
Ulaznice možete kupiti na ulazu Kluba kulture po cijeni od samo 30 kn.
 

Ivan Brčić

Zdravko Muretić