Što su rekli političari o 2018. i planovima za 2019. – Mario Rajn

Svakome smo postavili tri ista pitanja

  1. Kako ocjenjujete 2018. godinu, čime ste zadovoljni, a čime niste?

2018. godina je bila prva cijela godina od kako sam preuzeo dužnost gradonačelnika i mogu reći da sam zadovoljan. Križevci su u 2018. godini kroz konkretne mjere postali poznati kao grad energetike, grad uključivanja građana i grad – prijatelj djece. Digitalizirali smo gradsku upravu, započeli prve konkretne korake oko najvećeg projekta u Križevcima – Aglomeracije, omogućili besplatne školske udžbenike, ulagali u bolje uvjete u školama i vrtiću, modernizirali/rekonstruirali ukupno 10 kilometara cesta, a sve to kroz uvažavanje potreba naših građana.

2. Koje planove imate za 2019.

2019. godine krećemo prema dodatnoj stimulaciji naših poljoprivrednika i poduzetnika. Umjesto potpora u poljoprivredi planiramo uspostaviti linije za preradu voća i punjenje meda te kratke opskrbne lance kojim će se u naše vrtiće i škole dostavljati domaća hrana naših poljoprivrednika. Cilj nam je dodatno opremiti Razvojni centar i tehnološki park industrijskim CNC strojevima s obzirom na potrebe naših poduzetnika. Naravno, tu su ostali infrastrukturni i društveni projekti kao i projekti energetske učinkovitosti kojima ćemo dodatno poboljšati uvjete života našim Križevčanima.

3. Poruka našim slušateljima/čitateljima.

Dragi pratitelji Radio Križevaca,

U novoj 2019. godini prije svega vam želim puno zdravlja, ljubavi, sreće i osobnog zadovoljstva. Hvala vam na ovogodišnjoj suradnji, konstruktivnim prijedlozima i poticajnim kritikama. Vrata Gradske uprave bit će vam otvorena i u 2019. godini te se veselim svakom druženju s vama. Vaš gradonačelnik, Mario Rajn.