Što su rekli političari o 2018. i planovima za 2019. – Nenad Bošnjak – Sv. I. Žabno

Svakome smo postavili tri ista pitanja

Kako ocjenjujete 2018. godinu, čime ste zadovoljni, a čime niste?

2018. godinu ocijenio bih kao vrlo turbulentnu godinu, jer se radilo na sve strane.
Kada vidim da su mještani Općine Sveti Ivan Žabno zadovoljni i sretni za sve što se događa onda moram biti i sam sretan. Ono što bih posebno istaknuo odnosno što me najviše obradovalo je započeta izgradnja vodotornja u Svetom Ivanu Žabnu i započeta izgradnja dobavnog cjevovoda prema mjestu Cirkvena. Vrijednost ova dva projekta je 5.000.000,00 kuna, a bespovratna sredstva za provedbu smo dobili od Hrvatskih voda. Osim toga ove godine se puno asfaltiralo, asfaltirano je preko 6 km nerazvrstanih cesta. Napravljeno je nekoliko kilometara vodoopskrbnog sustava, adaptirani su društveni domovi u Markovcu Križevačkom i Hrsovu. Osim tih domova ulagalo se i u ostale domove. Nabavljena je komunalna oprema u vrijednosti preko 700.000,00 kuna, a od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobili smo bespovratna sredstva u iznosu od 384.000,00 kuna. Od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrena su nam bespovratna sredstva za energetsku obnovu Upravne zgrade općine u iznosu od preko 550.000,00 kn. Modernizirana je javna rasvjeta i još puno toga. Posebno me veseli potpisan ugovor s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju unutar mjere 7.4.1. za izgradnju dječjeg vrtića u Svetom Ivanu Žabnu u vrijednosti od 7.440.000,00 kn. Izgradnja dječjeg vrtića trebala bi započeti tijekom 2019. godine.
I još puno toga…

Koje planove imate za 2019.
Planovi za 2019. godinu su veliki. Posebno bih istaknuo gradnju vrtića, sanaciju odlagališta otpada „Trema – Gmanje“, energetsku obnovu Upravne zgrade općine, završetak radova na dobavnom cjevovodu prema Cirkveni i završetak radova na vodotornju u Svetom Ivanu Žabnu. Planiramo izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda u nekim mjestima, adaptaciju društvenih domova, modernizaciju javne rasvjete, izgradnju mosne vage, uređenje parka u Svetom Ivanu Žabnu. Planiramo i asfaltiranje cesta u dužini preko 4500 metara, te nasipavanje poljskih puteva. Rekonstruirat ćemo nogostup u Predavcu Križevačkom i Lanišću.
I dalje ćemo biti potpora našim studentima, Općina stipendira 20 studenata i pomaže im sa 500,00 kuna mjesečno. Pomagat ćemo i roditeljima sa 1.500,00 kuna jednokratne pomoći za novorođeno dijete. Davat ćemo novčanu potporu svim udrugama na području naše Općine u iznosu preko 270.000,00 kuna godišnje. U proračunu imamo osigurana sredstva za sufinanciranje udžbenika i likovnih mapa za sve učenike Osnove škole „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno.
Uglavnom planova ima puno, a to potvrđuje i proračun Općine Sveti Ivan Žabno koji iznosi do sada rekordnih 22.000.000,00 kuna.
No bez obzira na to mi ćemo se i dalje nastojati javljati na sve natječaje koji budu interesantni našoj Općini i koji će moći na bilo koji način pomoći budućnosti naše Općine.

Poruka našim slušateljima/čitateljima.
Svim Vašim slušateljima želim sretnu i uspješnu novu godinu u svoje osobno ime, ali i u ime zamjenika načelnika Općine, članova Općinskog vijeća, te službenika i namještenika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sveti Ivan Žabno.
Za kraj bih svakako rekao kako se Općina Sveti Ivan Žabno razvija u jednom pozitivnom smjeru te kako će kroz kratko vrijeme Općina Sveti Ivan Žabno postati mjesto u koje će svatko htjeti doći živjeti. Općina Sveti Ivan Žabno svakako može osigurati bezbrižan život svim svojim mještanima, ali i svim onima koji će to postati. Postali smo infrastrukturno gradilište koje će kroz neko vrijeme pokazivati pozitive trendove u dijelu poduzetništva, školstva, poljoprivrede, ali i demografije.