Aktivni u zajednici

Grad Križevci i Zaklada “Zamah” organizirali su predstavljanje programa “Aktivni u zajednici” . Naime, u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, Zaklada “Zamah” i u ovoj godini nastavlja provedbu programa “Aktivni u zajednici”.

U ovoj godini u 15 odabranih lokalnih zajednica s područja 5 županija, uključujući i Koprivničko-križevačku županiju kao partneri, namjeravaju intenzivno surađivati s organizacijama s ciljem da se osnažuje društveni kapital zajednice, financijski i organizacijski ojačaju organizacije, uspješnije provode programi u zajednici, organiziraju kampanje i akcije te da organizacijama i ustanovama koje će sudjelovati u programu pruži mogućnost da usvoje nova znanja i vještine potrebne za uspješniji rad u zajednici.

Nakon pozdravnih riječi zamjenika gradonačelnika Danijela Šaška, program “Aktivni u zajednici” predstavio je upravitelj Zaklade “Zamah” Drago Vručinić sa suradnicima. Istakao je da je previše birokratizacije, pisanja izvještaja i papirologije, te da treba više provedbenih programa.
Istaknuti su dosadašnji primjeri dobre prakse suradnje Zaklade “Zamah” s udrugama i institucijama, posebno prošle godine s križevačkom udrugom K.V.A.R.K. u provođenju Festivala ludorija.

Mogući korisnici programa “Aktivni u zajednici” su udruge, osnovne i srednje škole, srednje strukovne škole, vrtići, pučka otvorena učilišta, muzeji i knjižnice čiji su predstavnici prisustvovali predstavljanju programa.