Još 2 metra snijega stiže

Lavina oštetila kuću i još nekoliko objekata

Najavljene su nove snježne padaline u Njemačkoj i Austriji.

Kako javlja Associated Press, ekstremni zimski uvjeti – goleme količine snijega i iznimno niske temperature – tijekom posljednjih su tjedan dana diljem Europe odnijeli su ukupno 26 života. 

Snježni kaos u Austriji i dalje traje. U pokrajini Salzburg čak 11.000 ljudi je odsječeno od svijeta. Zatvorene su brojne ceste. I dalje prijeti opasnost od lavina.

Njemački i austrijski mediji, javljaju nam kako je opasnost od lavina i dalje iznimno visoka. Dosad je poginulo najmanje 26 osoba. Sinoć oko 21:30 lavina se sručila na kuću koja se nalazi uz šumski put na području austrijskog Vorarlberga. Šumski put je zatrpan, a čini se kako kuća nije oštećena. Srećom, niko nije ozlijeđen. Kako piše ORF, stanari kuće uočili su da im se približava lavina te su pobjegli iz nje. Ali policija će više informacija o tome dati tokom dana. U noći s nedjelje na ponedjeljak lavina se sručila i na hotel u njemačkom Balderschwangu. Srećom, kako javljaju lokalni mediji pozivajući se na informacije koje su dobili iz hotela, ni tu nema ozlijeđenih. Jednoj osobi je pozlilo, vjerovatno od šoka.

U hotelu, koji je sada s jedne strane zatrpan hrpom snijega, bili su spremni na moguću lavinu i još od jučer svi vanjski sadržaji hotela bili su zatvoreni, a sauna i wellness centar također.

Oko tisuću stanovnika i stanara u tom je mjestu zarobljeno već danima. Lavina je zatrpala cestu kojom se može doći do ovog popularnog skijališta. Lavina visoka oko osam metara i široka 20 metara zatvorila je lokalnu cestu u Inzellu-  piše BR24.