Otkrivamo vam recept za krafne
Kako se bliži vrijeme kada svi traže savršen recept za krafnice, mi ćemo vam otkriti jednostavan recept, bez muke i gubitka živaca.
Sastojci
400 ml mlakog mlijeka
1 svježeg kvasca
1 žlica kristal šećera
2 jaja
50 ml ulja
700 g glatkoga
brašna
1 žličica soli
1 l ulja za prženje
50 g šećera u prahu za posipanje
Po želji:
eurokrem, marmelada
U jednoj zdijeli u mlijeko umutiti sviježi kvasac i šećer.
Dodati polovicu
brašna i sjediniti u glatku smijesu. U maloj zdijelici razmutiti
jaja i sol te
dodati u smijesu.
Takođe nasuti i ulje i opet sve lijepo sjediniti te potom dodati
i drugu
polovicu brašna pa sve zajedno umijesiti mikserom u prilično
gusto tijesto.
Posuti malo brašnom, pokriti suhom krpom te ostaviti na toplom
mijestu da
odstoji dok tijesto ne dobije duplu masu na volumenu.
Na radnu površinu posutu brašnom istresti
tijesto, malo ga
premijesiti, posuti malo brašnom, te razviti na 1 cm debljine.
Čašom željene
veličine iskružiti krofne. Preostalo tijesto ponovo premijesiti,
razviti pa
isijeći dok ne potrošite svo tijesto.
Isiječene krafne slagati na tacnu ili lim za pečenje. Kada su
sve krafne
isječene prekriti kuhinjskom krpom, te ih ostaviti 20-tak
minuta.
Krafne stavljati u tavu tako da ona strana koja je bila na limu
za pečenje
dolje u tavici bude gore. Peći na srednjoj temperaturi u
prethodno zagrijanom
ulju.
Kada porumene okrenuti i zapeći ih i sa druge strane. Vaditi iz
tavice na
kuhinjski papir da upije višak ulja. Još vruće krafne posuti
šećerom u prahu i
napuniti po želji.