Otkrivamo vam recept za krafne

Kako se bliži vrijeme kada svi traže savršen recept za krafnice, mi ćemo vam otkriti jednostavan recept, bez muke i gubitka živaca.

Sastojci
400 ml mlakog mlijeka
1 svježeg kvasca
1 žlica kristal šećera
2 jaja
50 ml ulja

700 g glatkoga brašna
1 žličica soli
1 l ulja za prženje
50 g šećera u prahu za posipanje
Po želji:
eurokrem, marmelada

U jednoj zdijeli u mlijeko umutiti sviježi kvasac i šećer. Dodati polovicu brašna i sjediniti u glatku smijesu. U maloj zdijelici razmutiti jaja i sol te dodati u smijesu.
Takođe nasuti i ulje i opet sve lijepo sjediniti te potom dodati i drugu polovicu brašna pa sve zajedno umijesiti mikserom u prilično gusto tijesto. Posuti malo brašnom, pokriti suhom krpom te ostaviti na toplom mijestu da odstoji dok tijesto ne dobije duplu masu na volumenu.

Na radnu površinu posutu brašnom istresti tijesto, malo ga premijesiti, posuti malo brašnom, te razviti na 1 cm debljine. Čašom željene veličine iskružiti krofne. Preostalo tijesto ponovo premijesiti, razviti pa isijeći dok ne potrošite svo tijesto.
Isiječene krafne slagati na tacnu ili lim za pečenje. Kada su sve krafne isječene prekriti kuhinjskom krpom, te ih ostaviti 20-tak minuta.
Krafne stavljati u tavu tako da ona strana koja je bila na limu za pečenje dolje u tavici bude gore. Peći na srednjoj temperaturi u prethodno zagrijanom ulju.
Kada porumene okrenuti i zapeći ih i sa druge strane. Vaditi iz tavice na kuhinjski papir da upije višak ulja. Još vruće krafne posuti šećerom u prahu i napuniti po želji.