Poliklinika Milojević pobjednik turnira Ožujsko Ktc 2018.!

Pet sekundi prije kraja pobjednički gol!

U subotu je atmosfera u križevačkoj sportskoj dvorani dosegnula svoj vrhunac. Naime, na red su došle i finalne utakmice turnira županijskih klubova Robin-Ožujsko 2018. i glavnog turnira Ožujsko Ktc 2018.

Prije samog finala, igrale su se i utakmice za treće mjesto. Na turniru županijskih klubova treće je mjesto odnio NK Tehnika pobjedivši NK Lonju rezultatom 3-2. U finalu turnira županijskih klubova susreli su se NK Bratstvo iz Kunovca i NK Tomislav Radnik iz Svetog Ivana Žabno. Bilo je mnogo navijača i poklonika navedenih klubova pa je atmosfera bila od početka vrlo dobra. Na kraju su spretniji i sretniji bili nogometaši Bratstva koji su odnijeli pehar za najbolji klub u drugom po redu turniru županijskih klubova.
Nakon završetka gore spomenutog turnira, na red je došlo ono što su gledatelji s posebnim isčekivanjem čekali – utakmica za treće mjesto između publici omiljenih Renzo #99, dečkiju iz Križevaca, i Pulse Night Club Stock d.o.o. Kao i prethodne utakmice Renzića, i ova je utakmica odlučena u raspucavanju sa 6 metara. Nakon početnog pogotka Pulsea u 16. minuti za 1-0, križevački su dečki ulovili tempo i odlučili izjednačiti rezultat. Tako je Kruno Jambrušić u 18. minuti zatresao stativu Pulseovog gola, a već u 21. izjednačenje za Renzo je donio Josip Kozić. Iako je bilo još nekoliko prilika za obje ekipe do kraja utakmice, rezultat je ostao nepromijenjen pa se pristupilo izvođenju penala. U 4. krugu raspucavanja, Danijel Vrbančić, vratar Renza obranio je penal i stekao prednost za Renzo, ali njegovi suigrači iz Renza Pavličević i K. Jambrušić u daljnjem izvođenju nisu bili precizni s linije 6 metara (dok su Pulseovci svoje prilike realizirali) te su tako Renzići iz ruku ispustili pehar za treće mjesto i zauzeli mjesto za koje se dobiva drvena medalja – četvrto.

Prije samog finala publiku su svojom točkom dodatno zagrijale djevojke iz redova križevačkih mažoretkinja.

Finale se igralo između dvije momčadi koje su zasluženo došle do ovog dijela natjecanja – Cvjetno Poliklinike Milojević i Replaya. Poliklinika Milojević slovila je za laganog favorita, ali Replay je imao, recimo to tako, prednost domaćeg terena i naklonost publike. Utakmica je krenula žustro te je već u 3. minuti Poliklinika Milojević postigla pogodak za vodstvo koje je zadržala do kraja poluvremena, usprkos naporima Replaya da se taj rezultat dostigne. Replayu je to pošlo za rukom u drugom poluvremenu kada je Marot u 27. minuti utakmice izjednačio na 1-1. I kada se činilo da će i ova utakmica pobjednika dobiti tek nakon izvođenja penala, dogodilo se novogodišnje čudo na novogodišnjem turniru. Igrač Poliklinike Milojević Mihovil Prgomet iskoristio je gužvu u šestercu Replaya u završnim sekundama utakmice i 5 sekundi prije kraja zabio gol za konačan rezultat 2-1 za Polikliniku Milojević koja je tim pogotkom osvojila turnir Ožujsko KTC 2018.
Nakon turnira organizirana je svečana podjela pehara laureatima i onima neposredno iza njih. (M.M.)