VALERIANA MAX + MATIČNJAK + MAGNEZIJ + VITAMIN B6

Promo

Sadrži vitamine potrebne za potporu i održavanje normalnog emocionalnog stanja uma i pravilno funkcioniranje živčanog sustava. Valeriana (valerijane) smanjuje napetost uzrokovanu stresnim stilom života i potiče ugodan i opuštajući san. Matičnjak i hmelj promiču zdravi san i potpomažu normalnom stanju živčanog sustava i održavanju mentalne ravnoteže. Šisandra poboljšava radni učinak, povećava snagu i smanjuje umor. Povečava izdržljivost i brzinu i poboljšava koncentraciju, stimulira živčani sustav povečanjem brzine živčanog odgovora što dovodi do bržih i jačih refleksa. Magnezij, vitamini B1 i B6 igraju važnu ulogu u uravnoteženom funkcioniranju živčanog sustava što pridonosi smanjenju umora i održavanju normalne psihološke funkcije.  Valerijana ispoljava sedativno i spazmolitičko djelovanje. Izaziva smanjenje lokomotorne aktivnosti i agresivnog ponašanja. Koristi se u slučaju tjeskobe, glavobolje izazvane napetošću, migrene, depresije izazvane tjeskobom.  

Zbog svog sedativnog (uspavljujućeg) djelovanja,  valerijana smanjuje pažnju i koncentraciju, pa je ne treba uzimati prije vožnje, upravljanja određenim strojevima i aparatima kao i aktivnostima u kojima se zahtjeva visoka koncentracija. Valerijana pokazuje sedativno-hipnotičko djelovanje, anksiolitičko (smanjuje strahove i napetost), antidepresivno, antikonvulzivno i spazmolitičko (smanjuje grčeve).

Njemačka komisija odobrila je valerijanu za upotrebu kod nesanice, nervoze, uznemirenosti. Neki fitoterapeuti je preporučuju i kod hipohondrije. Većina istraživanja pokazuju da uzimanje valerijane skraćuje početak sna i poboljšava subjektivnu kvalitetu sna. Često se kombinira s drugim sedativnim biljkama, kao što su melisa, hmelj, menta.PROČITAJTE VIŠE: ps  https://sunce-snaga-prirode.hr/shop/cijena/valeriana-max-maticnjak-magnezij-vitamin-b6-30-tableta