Vikend u Hotelu Trakošćan

Svjedoci smo svakodnevnog bombardiranja raznih nuditelja usluga putovanja, ljetovanja, wellnessa, vikend-paketa po vrlo povoljnim cijenama.
Tako je i meni došla jedna izazovna ponuda za ugodan vikend-odmor u Hotelu Trakošćan po vrlo povoljnoj cijeni.


Nedavno sam imao priliku posjetiti dvorac Trakošćan, ali nisam se imao prilike koristiti uslugama obližnjeg hotela.
Tako sam, proučavajući ponudu, vidio da se nudi wellness-vikend s bazenom, jacuzzijem, saunom, masažom i kuhanim vinom uz kamin.


Otišao, probao i nije mi žao. Iako sam se prijašnjih godina, uz nezaobilazna putovanja po svijetu i Indiji, vrlo često koristio takvom vrstom usluge, moram priznati da nisam uvijek pogodio. Znalo se dogoditi da je usluga bila loša ili nikakva uz prazne hotele bez gostiju.
No ovdje, moram priznati, sve je bilo vrlo solidno – posebno hrana uz već obvezni švedski stol. Zagorci su poznati majstori kuhinje i nisu me razočarali. U konačnici se za relativno mali novac dobije puno toga. Jedina su zamjerka stari ručnici u inače jako lijepo opremljenim sobama i prostoru za wellness.


Svima koji ga još nisu posjetili, ali i onima koji jesu, svakako preporučam i obilazak dvorca Trakošćan.
Ulaznica je vrlo jeftina, košta samo 40 kn, a ako spadate u red onih koji su ga nedavno posjetili i samo žele prošetati oko dvorca uz jezero, ulaznica je 1 kunu!
Imao sam tu sreću da je baš taj dan palo malo snijega i temperatura je bila na usluzi jezeru da se uspjelo zalediti. Oblačno vrijeme nije baš pogodovalo izradi lijepih fotki, ali slikati zaleđeno jezero bila je sjajna privilegija, stoga ću fotoprilogom pojačati svoju preporuku.
Ako planirate dva-tri dana uzeti time-out na nekoj destinaciji, izlet u Trakošćan i boravak u istoimenom hotelu odličan su izbor. Nije daleko, a pruža vam mir i ugodno opuštanje. Vjerujte mi – nećete požaliti!

(Ako pak želite tulum do zore, onda ova destinacija ipak nije vaš najbolji izbor.)

(tik)