29. obljetnica osnutka HDZ-a Koprivničko-križevačke županije

HDZ se priprema za europske izbore

U križevačkom hotelu “Kalnik” obilježena je 29. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Koprivničko-križevačkoj županiji kojoj je, uz brojne članove stranke, prisustvovao glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković.

“Obljetnice Hrvatske demokratske zajednice obilježavaju se diljem Hrvatske, a ovdje sam održao i sastanak s čelništvom Županijske organizacije, proširenim Županijskim odborom HDZ-a. Osim upoznavanja s aktualnom političkom situacijom, razgovarali smo i o pripremama za europske izbore. HDZ je osnovao stožer za te izbore i kao glavni tajnik obilazim sada Hrvatsku. Kao i uvijek, kada je izborno vrijeme, energija koja postoji među članicama i članovima HDZ-a postaje vidljivija nego dok nema izbora. Mi ćemo se dobro pripremiti, osnivat će se stožeri na razini županija, gradova i općina i uvjeren sam da će HDZ biti uvjerljiv pobjednik europskih izbora” – izjavio je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković.

Na pitanje o projektima na području Koprivničko-križevačke županije kazao je:

“Ova Vlada, ako će po nečemu biti upamćena, to je po decentralizaciji, fiskalnoj decentralizaciji. Tako je za jedinice lokalne samouprave izdvojeno 2,1 milijarde kuna više nego što je to bilo u prijašnjim godinama. Kroz nove porezne zakone, mnogi načelnici i gradonačelnici kažu mi da su njihovi proračuni gotovo dvostruko veći nego prije, što naravno, izravno utječe i na životni standard građana.
Svi oni projekti: nogostupi, vodovodi, kanalizacije koje se financiraju i iz lokalnih, ali i državnih sredstava , sada su puno intenzivniji. Tako ćemo i nastaviti. Naravno, vodit ćemo računa i o onim velikim kapitalnim projektima. Brza cesta koja se već dugo gradi ide prema Koprivnici i bit će u dogledno vrijeme napravljena. Željeznička pruga, koja je jako važna za prometnu povezanost ovog kraj s ostatkom Hrvatske i sa Mađarskom, ide isto dobrom dinamikom, tako da mislim da imamo razloge za zadovoljstvo kada je u pitanju gospodarska situacija i infrastrukturni projekti” – kaže Gordan Jandroković.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Darko Sobota kazao je da veseli velik odaziv članova, posebno utemeljitelja, ali i onih najmlađih kojima su posvećeni posebno u svom radu, kroz rad na županijskom nivou i kroz jedinice lokalne samouprave.