Dan sporta u Svetom Ivanu Žabnu okupio učenike iz cijele općine

Sportska dvorana u osnovnoj školi Grigor Vitez u Svetom Ivanu Žabnu danas je bila gotovo premala za sve ljubitelje šaha i malog nogometa i njihove navijače koji su se okupili na prvim ovogodišnjim kvalifikacijskom turnirima u Koprivničko-križevačkoj županiji. Okupljene učenike pozdravili su gospodin Tomislav Hanžeković, ravnatelj osnovne škole, Nenad Bošnjak, načelnik općine Sv. Ivan Žabno i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih. ”Sretni smo što smo po prvi put ugostili  Plazma Sportske igre mladih u našoj školi koja je danas pokazala da je općina Sv. Ivan Žabno puna sportskih potencijala” istaknuo je ravnatelj Hanžeković. Ponos na svoje male sportaše nije skrivao niti načelnik općine, g. Bošnjak:” Općina Sv. Ivan Žabno puno ulaže u programe namijenjene djeci i sportu i veselimo se nadolazećoj suradnji. Ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu nam je jedan od fokusa, zbog čega smo se upravo aplicirali i na natječaj Središnjeg državnog ureda za šport za ulaganje u razvoj sportskih objekata”.

Nakon otvorenja Dana sportauslijedila je edukacija šaha za sve zainteresirane učenike, što je bio odličan uvod u napeti turnir u šahu. U dvije kategorije za djevojčice i dječake (do 11 i 15 godina starosti) prva mjesta osvojili su: Helena Domislović, Marija Bilješko, Marko Zvonar i Tomislav Čeredar. Svi pobjednici plasirali su se na županijski turnir Plazma Sportskih igara mladih koji će se održati 24. travnja u Križevcima.

Napete nogometne utakmice Coca- Cola Cupa igrale su se u kategoriji U15 , a pobjednička ekipa Pacijenti plasirali su se na županijsku završnicu Koprivničko-križevačke županije.
Tekst i foto: Sportske igre mladih