“Korenkova” vina

Važna djelatnost tvrtke “Korenko” d.o.o. Iz Križevaca postalo je vinogradarstvo, odnosno proizvodnja kvalitetnih vina prigorskog i potkalničkog kraja. Vina osvajaju brojne nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima.
Vinarija i prostor za degustaciju te kapelica sv. Elizabete nalaze se u Brckovčini na vinogradarskom području Mladine. Uz najavu, pružaju mogućnost degustacije vina, odmora, proslava, druženja uz specijalitete prigorskog kraja.

“Obitelj se godinama bavila uzgojem vinove loze i proizvodnjom vina. Naslijedili smo vinograd, krenuli za naše potrebe, naš kafić. To smo sada proširili, imamo 4 hektara vinograda i 5 sorata grožđa. Proizvodimo vina graševinu “Elizabeta”, graševinu “Ivana” , sauvignon, muškat i frankovku. “Elizabeta” je posvećena kapelici u našem vinogradu, a “Ivana” mojoj kćeri.” – rekao nam je Ljubomir Koren.

O karakteristikama vina kaže:

“Karakterizira ih lepršavost, finoća. Graševina je vino koje se može piti čisto ili sa vodom, to je vino našeg podneblja. Možete naša vina pronaći u kafićima u Križevcima. Tržišta ima dovoljno. Ovo je obiteljska tradicija koju nastavlja sin Mario. U biti je to i napravljeno zbog njega. Nadamo se i dalje uspješnoj godini” – kaže Ljubomir Koren.