Majstorski ispiti

U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije provodi se ispitni rok veljača majstorskih ispita u 2019. godini. U ovom roku majstorski ispit polaže 4 kandidata iz sljedećih zanimanja: strojobravar, vodoinstalater, automehaničar i soboslikar-ličilac.

Praktični dijelovi ispita su završili, a kandidati koji su položili, mogu pristupiti pismenim dijelovima ispita iz stručno-teorijskih sadržaja, gospodarstva i pravnih propisa i radne pedagogije koji se održavaju do 15. veljače 2019. godine.

Kandidatima koji uspješno polože sve dijelove majstorskog ispita Hrvatska obrtnička komora će dodijeliti Diplome o majstorskom zvanju.

U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije mogu se polagati majstorski ispiti za sljedeća zanimanja: autoelektričar, autolakirer, autolimar, automehaničar, autoserviser, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, elektromehaničar, fasader, frizer, instalater grijanja i klimatizacije, kozmetičar, kuhar, limar, mehaničar poljoprivredne mehanizacije, mesar, mlinar, natkonobar, obućar, očni optičar, pediker, pekar, plinoinstalater, slastičar, soboslikar-ličilac, staklar, stolar, strojobravar, tesar, tokar, trgovac, vodoinstalater, vodoinstalater/instalater grijanja i klimatizacije i zidar.