Mirjana Hanžeković – ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko – križevačke županije

Gostovala u programu Radija Križevci

Mirjana, mlada i ambiciozna žena, nepune dvije godine vrlo uspješno vodi Zavod za hitnu medicinu Kc- kž županije.

Uz središnju službu u Koprivnici odgovorna je za križevačku i đurđevačku službu hitne pomoći.

Na pitanje o radu sustava hitne pomoći odgovara da je vrlo zadovoljna organizacijom timova i cijelog sustava koji vodi. Županija kao osnivač  vodi brigu, a pogotovo je zadovoljna nabavkom vozila i cijele opreme, za koju kaže da je savim dovoljna za moderno funkcioniranje ovako zahtjevne djelatnosti.

Zavod se satoji od sanitetskog prijevoza koji zapošljava 20 vozača i 10 medicinskih sestara, a Hitna medicinska služba  zapošljava 15 liječnika, 15 vozača, pedesetak medicinskih sestara i tehničara, dok je šestero zaposlenih u upravi, ukupno 115 ljudi.

Ova mlada Križevčanka, magistra ekonomije zapažena je i po svom izgledu i modnom izričaju, uvijek modno osviještenom.  Kolege  s bivših poslova imaju samo pohvale za stručnost, sistematičnost i izrazitu odgovornost.

Ne izbjegava razgovarati o slučajevima koji su zadnje vrijeme prisutni u javnosti i koji su postali teret u samoj organizaciji sustava u zdravstvu, a pogotovo optužbe bez  osnova. Mirjana tvrdi  da služba koju ona vodi radi izuzetno stručno uz puno odgovornost za sve pacijente, a svakom slučaju se postupalo po pravilima struke.