Održana manifestacija Biraj posao u trgovini u Zagrebu

Biraj posao u trgovini.

Dana, 19. veljače 2019. godine u Regionalnom uredu Zagreb održana je manifestacija pod nazivom „Biraj posao u trgovini“, čiji je cilj na jednom mjestu osigurati susret poslodavaca iz djelatnosti trgovine i nezaposlenih osoba/tražitelja posla u toj djelatnosti.

Petnaestak poslodavaca iz djelatnosti trgovine nudili su zapošljavanje za oko tisuću slobodnih radnih mjesta, a preko 800 tražitelja posla sa zanimanjima vezanim uz ovu djelatnost, a to su; prodavači, komercijalisti, skladištari, vozači i dr. imali su prilike predstaviti se poslodavcima i dodatno obaviti pojedinačne razgovore u za to predviđenom prostoru.

Tijekom trajanja događaja bila je prisutna vrlo pozitivna atmosfera i bogata razmjena iskustva među samim poslodavcima te tražiteljima posla i poslodavaca.

Pomoćnica ravnatelja HZZ-a gđa Ruža Hrga posjetila je manifestaciju i u pratnji Marije Halić, v.d. predstojnice, obišla poslodavce i s njima porazgovarala; posebno je htjela čuti njihovo mišljenje o ovom načinu posredovanja pri zapošljavanju.

Poslodavci su izrazili svoje zadovoljstvo ponuđenim kandidatima i njihovom interesu za zapošljavanjem, pohvalili su inicijativu i organizaciju te pokazali interes za buduću suradnju.

Inicijativa za organizacijom susreta poslodavaca s nezaposlenim osobama po djelatnostima potekla je iz Ministarstva rada i mirovinskoga sustava uz podršku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Udruge poslodavaca iz djelatnosti trgovine.

Slijedeća manifestacija „Biraj posao u trgovini“ održat će se u Rijeci 21.02., Osijeku 26.02. i Splitu 28.02. 2019. godine.