Pljusak.com dostupni podaci o vremenu na Kalniku

Privatna meteorološka stanica koja je postavljena u Borju na Kalniku.

Kalnik je gora smještena u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dijelom smještena u Varaždinskoj, a dijelom u Koprivničko-križevačkoj županiji, udaljena 15 km od Križevaca. Njezin najviši vrh (Vranilac) visok je 643 metra, a u svako doba godine omiljeno je odredište mnogih planinara, paraglajdera, avanturista, ali i ostalih željnih čistog, svježeg zraka i predivne okoline koju Kalnik osigurava u svako godišnje doba. 

Veliki nedostatak godinama bila je meteorološka stanica. Iako mnoga gorja i planine u Hrvatskoj imaju meteorološku stanicu, te su podaci s istih dostupni, Kalnik je bio izostavljen, pa tako niti podaci o vremenskim prilikama s Kalnika nisu bili dostupni javnosti. No, nedavno su u sustavu Pljusak.com dostupni podaci o vremenu na Kalniku, i to s privatne meteorološke stanica koja je postavljena u Borju na Kalniku. 

Stanica je postavljena na 435 metara nadmorske visine, a koja ažurira podatke o trenutnoj temperaturi zraka, tlaku zraka, vlagi zraka, brzini vjetra te količini oborina. 

Također, u sustavu Pljusak.com, kao i za sve stanice u Hrvatskoj, dostupna je računalna vremenska prognoza za 10 dana prema prognostičkom modelu ECMWF.

Podatke sa stanice Kalnik, Borje možete pratiti OVDJE