Potpredsjednik Vlade RH i ministar Tolušić na sajmu u Gudovcu

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić otvorit će 15. međunarodni pčelarski sajam i 6. izložbu vina i vinogradarske opreme

dana 9. veljače (subota) 2019. godine u 10:00 sati

Sajamski prostor Gudovac, Dr. Ante Starčevića 8, Bjelovar

Prije svečanosti otvorenja Sajmova održat će se Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka gdje će se promovirati Med s hrvatskih pčelinjaka i nacionalna staklenka za med. Medni doručak organiziraju Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu i Hrvatski pčelarski savez, a počinje u 9:00 sati u Velikoj sajamskoj dvorani na 1. katu Upravne zgrade. Nakon Školskog mednog dana održanog 7. prosinca 2018. godine kada su svi prvašići u Hrvatskoj dobili nacionalnu staklenku hrvatskog meda i edukativnu slikovnicu, priča o promociji domaćeg meda i naših pčelara ide dalje.

Pčelarski sajam najveća je izložbeno-prodajna pčelarska manifestacija u Hrvatskoj. Održat će se od 9. – 10. veljače 2019. godine na Sajamskom prostoru Gudovac u Bjelovaru. Organizatori su Bjelovarski sajam, Hrvatski pčelarski savez i Pčelarski savez Bjelovarsko-bilogorske županije. U sklopu Sajma održat će se stručna predavanja, prezentacije novih tehnologija i inovacija, prezentacije raznih alata i postrojenja za proizvodnju meda. Organizatori su pripremili i amatersko natjecanje u pripremi medenjaka, kulinarski show i ocjenjivanje najljepše uređenog izložbenog prostora.

Izložba vina i vinogradarske opreme također je izložbeno-prodajna manifestacija u sklopu koje će se održati degustacija vina i izbor najljepše etikete vinske boce na izložbi.