Radni sastanak na temu Aglomeracije Križevci

U Gradskoj upravi Grada Križevaca održan je radni sastanak na temu projekta Aglomeracije Križevci. Podsjetimo, projektom će se izgraditi 53,3 kilometara nove kanalizacije, rekonstruirati 13 kilometara postojeće kanalizacije, izgraditi 9,5 kilometara vodovodne mreže te rekonstruirati 19,5 kilometara stare vodovodne mreže.
Sastanak su održali gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić sa suradnikom, direktorica tvrtke Vodne usluge d.o.o. Helena Kralj Brlek sa suradnicom te predstavnici tvrtki IGH i Invest inženjeringa koje rade na izradi potrebne dokumentacije.
Na sastanku se razgovaralo o izradi natječajne dokumentacije koja prethodi pokretanju postupka javne nabave koja je u visokoj fazi pripremljenosti te o terenskom obilasku Hrvatskih voda i Ministarstva zaštite okoliša i energetike u svrhu prikupljanja informacija o statusu i razini spremnosti dokumentacije za ovaj projekt, a koji će se održati sljedeći tjedan.
Gradonačelnik Mario Rajn tom je prilikom posebno uputio zahvalu svima koji su radili na tome da ovaj projekt uspije: „U proteklom vremenu napravili smo ogroman skok u dinamici pripreme projekta i nema razloga sumnjati da na isti način i s još dodatnom dozom ozbiljnosti nastojimo tijekom ove godine ići prema finalizaciji odnosno ugovaranju projekta. Naravno, jednom kad sam projekt krene s izgradnjom, vjerujem u ovaj tim da će ga kvalitetno iznijeti do samoga kraja na izrazitu dobrobit i interes građana Križevaca.“
Zamjenik generalnog direktora Davor Vukmirić čestitao je gradonačelniku i saborskom zastupniku: „Svatko je na svoj način doprinio da ovaj projekt kao takav će ove godine dobiti jedan zamah na način da građani Križevaca, što u kontekstu civilizacijskog iskoraka, a gospodarstvenici što u kontekstu gospodarskog iskoraka imaju sve preduvjete da ovaj grad
ide još bržim tempom naprijed. Hrvatske vode apsolutno stoje na raspolaganju i preuzimaju
odgovornost za sve što je u našoj zoni odgovornosti.“