Šume nestaju

“Šume i šumska zemljišta dobra su od interesa za Republiku Hrvatsku te imaju njezinu osobitu zaštitu”, tako je napisano u Zakonu o šumama Republike Hrvatske. No, građani svjedoče kako se šume u Hrvatskoj nemilice sijeku, čime su ponegdje čitavi krajolici ostali “oguljeni”, što bi značilo da se odgovorni ne ponašaju u skladu s napisanim?

Ovih dana i šume na cijelom području Hrvatske “na udaru” su šumskih radnika iza kojih ponegdje ostaje krajolik bez ijednog uspravnog drveta -divova koji su preživjeli mnoge godine. U redakciju Radija Križevci primili smo fotografije zabrinutih građana Kalnika, ali to nisu jedine fotografije koje smo primili. Iz cijele Hrvatske čuju se glasovi nezadovoljnih ljudi koji brinu kako ćemo dalje kada ostanemo bez svojih prirodnih resursa. Mogu se čuti zabrinuti glasovi građana, a malo je onih koji su se oglasili i rekli javno svoje mišljenje o tom činu.

Reže se svako i malo deblje drvo, pluća grada nestaju, kaže Ivana te pita “je li to sanitarna sječa, kako to nazivaju u Hrvatskim šumama, sanacija ili devastacija prirodnog okoliša?”.(š.v)