Svečana dodjela nagrada i priznanja najboljim križevačkim sportašicama i sportašima

Jučer u večernjim satima u prostorijama križevačkog Tehnološkog parka održana je svečana podjela nagrada najboljim sportašicama i sportašima, sportskim djelatnicima, trenerima i ekipama grada Križevaca za 2018. godinu u organizaciji Zajednice sportskih udruga Križevci.
Čitav program vodila je voditeljica Petra Slavečki, a istome su nazočili brojni uvaženi gosti: župan Darko Koren, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, saborski zastupnik Branko Hrg, tajnik Zajednice sportskih udruga Koprivničko-križevačke županije, kao i domaćini Branislav Pengov, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Križevaca i Draženko Kovačić, tajnik iste udruge. Uz spomenuta lica, na svečanosti su bili prisutni gradski sportašice i sportaši, njihovi roditelji i prijatelji i općenito prijatelji sporta.
Nakon što je svečanost započela minutom šutnje za sve preminule križevačke sportašice i sportaše, prisutnima su pozdrav uputili domaćin i predsjednik Zajednice Branislav Pengov, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te župan Darko Koren, složivši se svi u jednom: sport treba poticati kao zdravu i dobru naviku koja našu djecu i mlade drži dalje od pošasti modernog doba – alkohola i droge.
Čitav svečani događaj bio je dodatno uljepšan izvedbama tamburaškog kvarteta Tambure, glazbenog sastava križevačke osnovne glazbene škole, kao i lijepim licima djevojaka iz Križevačke djevojačke straže. Prisutni su mogli vidjeti i film o djelatnostima Zajednice u 2018. godini, a svakako se može reći da su aktivnosti brojne i da se Zajednica ima čime pohvaliti.
Glavni dio večeri, podjela nagrada i priznanja sportašima i sportašicama, započeo je s kategorijom Najuspješnija perspektivna sportašica grada Križevaca u 2018. g. Nominirane su bile Lucija Peremin (ŽOK Križevci, Nina Vurnek ŽRK Križevci) te Marcela Gudić (AK Križevci) koja je nagradu i dobila.
Najuspješnijim perspektivnim sportašem za 2018. g. izabran je Tvrtko Palijan (AK Križevci) između nominiranih Antonija Dragaševića (Taekwondo klub Radnik Križevci), Mateja Habdije iz istog kluba te Filipa Srbljinovića i Matije Udvarija iz SK Križevci 1252.
Sljedeću nagradu odnijela je sportašica bez konkurencije u 2018. g. u gradu, a to je Ida Šimunčić koja je među nominiranima Reom Konfic (ŽOK Križevci) i Mihaelom Kogl (KzOR Tigar Križevci) istu zaista najviše zaslužila.
Najboljim sportašem prošle godine proglašen je Ivan Višak koji se također istaknuo među konkurencijom – Marijanom Harčom iz KzOR Tigar Križevci, Rudolfon Kraljem iz AK Križevci te Brunom Katavićem iz KK KTC Križevci.
Perspektivnom ženskom ekipom proglašena je ekipa mlađih juniorki Atletskog kluba Križevci, a u muškoj konkurenciji nagradu su odnijeli juniori Streljačkog kluba Križevci 1252.
Najbolja ženska ekipa grada za 2018. g. je ekipa Atletskog kluba Križevci, a muška Motociklistički klub Križevci.
Najboljim trenerom godine 2018., prema svim očekivanjima i zasluženo, proglašen je Dragutin Palčić iz AK Križevci ispred Zvonko Jagušića iz SK Križevci 1252, a zaslužnim sportskim djelatnikom grada proglašen je Mate Raguž iz MK Križevci ispred poznatog križevačkog lica Tihomira Gudića.
Posebna priznanja dodijeljena su na kraju svečanosti sportašima koji su se u prošloj godini istaknuli svojim sportskim uspjesima, a to su Matija Jagušić i Domagoj Krulić (SK Križevci 1252) te Neven Krulić i Veronika Drljačić (AK Križevci).
Sportaši i svi prisutni gosti počašćeni su od strane domaćina ukusnom hranom na domjenku koji je uslijedio nakon svečanosti u prostorijama Tehnološkog parka. (M.M.)