TOPLO, HLADNO, TOPLO: Sutra stiže jače, ali kratkotrajno zahlađenje

Veljača u meteorološkom je smislu poznata po svojoj prevrtljivosti, tradicionalno dobila naziv “veljača, prevrtljača”, klimatološki je i posljednji zimski mjesec, no zima do danas nije pošteno pokazala zube, barem ne u nizinskom dijelu Hrvatske. Prosječne temperature zraka u nizinama su u veljači većinom od 1 do 3°C, no ovih dana svjedoci smo iznadprosječno visokih temperatura, a mnoge amaterske stranice koje se bave praćenjem meteoroloških zbivanja potpuno su i otpisale zimu. Ipak, dašak zime osjetit ćemo ovaj vikend, no kratkotrajno.

SUTRA ZAHLAĐENJE, ALI BEZ OBORINA

Još danas i sutra tijekom dana bit će iznadprosječno toplo, a temperature će porasti do 14°C. Sutra prema kraju dana do naših će krajeva pritjecati hladniji zrak, pa ćemo tako u noć ući s blagim minusima. Bit će uglavnom stabilno, no nisu isključene neznatne oborine. Prema jutru temperature će se još sniziti, pa će se tako u subotnje jutro ponegdje sniziti i do -4°C.

Subota na križevačkom području hladna. Iako će zasjati sunce, bit će to tzv. “zubato” sunce, jer će maksimalne temperature zraka u subotu po danu porasti do svega 2°C. Uz to puhat će i umjeren sjeveroistočni vjetar.

Noć sa subote na nedjelju i nedjeljno jutro također hladno, temperature će se ponovno spustiti i do -4°C, dok ćemo u idući tjedan ući s nešto višim temperaturama, pa tako idući tjedan nastavljamo u proljetnom tonu.