„Usluge osobne asistencije III“

Udruga osoba s invaliditetom Križevci organizira početnu konferenciju projekta „Usluge osobne asistencije III“ koja će se održati u ponedjeljak, 4. ožujka 2019. godine u Križevcima, u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci, na adresi Trg Sv. Florijana 14, s početkom u 11:00 sati.

Konferencijom će se upriličiti početak provedbe projekta koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“

Ovaj projekt obuhvaća osiguravanje usluga osobnih asistenata i na taj način pruža preduvjete za neovisan život osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i osobama s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima. Ključni problem čijem rješavanju će ovaj projekt pridonijeti odraziti će se u povećanju socijalne uključenosti te unapređenju kvalitete života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osobama s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima kroz daljnje omogućavanje usluge osobne asistencije za 16 korisnika koje ujedno predstavljaju ciljnu skupinu ovog projekta. Za provedbu aktivnosti povezanih s ciljnom skupinom planirano je zapošljavanje 15 osobnih asistenata koji će biti direktno uključeni u rad s osobama s invaliditetom u vidu pružanja usluge osobne asistencije u Koprivničko-križevačkoj, Virovitičko-podravskoj, Zagrebačkoj županiji,  te Gradu Zagrebu.