Zašto se muškarci pale na starije žene?

Bez obzira na to o kojoj se razlici u godinama radi, biti sa “starijom” ženom sve se više dopada i muškarcima. Ona ima životno iskustvo, educirana je i sofisticirana – tri osobine kojima se muškarci dive. Danas, žene su financijski uspješnije nego ikad, a ovaj preokret je promijenio i ono što mnogi muškarci žele od partnerice. Dečke često privlači, prije svega, samostalnost žene, njen jasan smjer u životu i uspjeh u poslu. Isto tako, manji je pritisak na njima da se dokažu financijski, jer “pume” imaju više razumijevanja ako mlađi dečko nije baš ambiciozan ili uspješan.Muškarci obično preferiraju mlađe žene, a o primjerima takvih odnosa ima priča i priča… no, ima onih kojima je draže starije, pa da vidimo koji su razlozi iza toga:

Emocionalna zrelost – zahvaljujući bogatom životnom iskustvu, starije žene znaju kontrolirati svoje osjećaje i ponašanje. No, to nikako ne znači da su dosadne i da su se zaboravile zabavljati. U većini slučajeva one su i dalje zaigrane i djetinjaste kao mlade žene. Znaju se zabaviti i uživati u životu. 

Pogled iz drugačije perspektive – veza sa starijom ženom daje muškarcu priliku da se razvija i raste. Starija žena mlađem će muškarcu pomoći da razumije svoje osjećaje na dubolj razini i sagleda ih iz drugog kuta. S njom ne mora taktizrati i ne osjeća pritisak dok iskreno govori što misli. 

Profinjen ukus – muškarci vole smirenost i eleganciju koju starije žene imaju.  Mnogi preferiraju lagani način života kakav one vode. Nerijetko će takve žene izabrati za hobi vrtlarenje ili slikanje te večeri provoditi mirno, u društvu osoba koje im odgovaraju, ali kada tulumare to rade sto na sat.

Samouvjerene i neovisne – dok mlađe žene još uvijek traže pozornost i odobravanje, starije se žene ugodno osjećaju u svojoj koži i u svijetu u kojem žive.  One se nikome ne moraju dokazivati. Starije žene zrače samopouzdanjem i to je ono što privlači mlađe muškarce. One uživaju u njihovoj pažnji dok su istovremeno usredotočene na važnije stvari u životu, odnosno jasno daju do znanja da im nije najbitnije zavesti muškarca.

Znaju što žele – starije žene dobro znaju što žele, a što ne žele. Njezini su stavovi prema životu definirani i jasni. Mlađe žene još uvijek istražuju svijet i njihovi su odnosi prepuni drama, dok su starije fokusirane na to da svoj život i živote onih koji su joj bliski učine kvalitetnijim. 

Znaju više o životu – starije žene su bogatije iskustvom i muškarac od njih može puno naučiti. Mlađeg muškarca s kojim je u vezi ova će žena motivirati i pomoći mu da postigne što je zamislio. Istovremeno, ona je čvrsto na zemlji i daje mu zreliji pogled na svijet.(glam.hr)